Lennartdagen!

2010-09-28, kl. 06.00

Lennart har namnsdag idag. Grattis alla. Och far Yngve i sin himmel i synnerhet - Yngve Lennart Natanael. Och förstås farbror Lennart Lindfors - granne på Kråkbergsvägen.

Lotten avgjorde två kommunval läser vi i Kuriren. Roger Bohman i Boden "vann" centerns mandat i kommunfullmäktige - mot en kvinnlig partikollega från Harads. Obs! bara dåligt minne - ingen härskarteknik med osynliggörande. Ingen länk till inslaget. I övertorneå vann moderaterna ett mandat i kommunfullmäktige - M var alltså på väg ut i kylan i Övertorneå - där FP redan är sen några val tillbaka. Vi orkade inte ända fram den här gången heller.

Börje Lööw petas - är rubriken på NSD. Börje hävdar att kryssen ger honom rätt till gruppledarskapet - och Annika Sundström menar att gruppen - på fyra personer (plus möjligen två ersättare) själv ska välja gruppledare. Båda förslagen med demokratiunderskott enligt min mening. Klart att kryssen ska vägas in - starkt om de är många - men även andra hänsyn måste förstås tas. Men att en grupp på 4 personer - möjigen 6 - själva ska bestämma påminner om vänsterns forna "celluppbyggnad". För FP är det självklart att underställa ett sånt beslut ett medlemsmötet.
 
Har för övrigt fått
uttalandet från Birgitta Persson bekräftat - och frågan kvarstår; Hur visste de/hon vilka som inte röstat?

I dessa valschabblens år borde det vara intressant att spegla.

För övrigt ska jag storinvestera idag - isskrapa. Den behövs inte idag - varmgrader tror jag - men igår blev fordralet från en cd-skiva blev räddningen igår.

Idag Boden - först en sväng till jobbet - samåkning till Skapa i Sävast. Sen eftermiddag/kväll är vigt till bokföring hos Hjortborgen AB på Västbacken!

Nu en liten dusch och en liten frukost.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback