Stjärnklart

2010-09-27, kl. 06.00

Vilken mäktig morgon - kolsvart ute med måne och stjärnklar himmel. Något lite frostigt - dock inte så mycket att det frasar i gräset. Men mäktigt och härligt!

"- Vi ringde runt och försökte peppa de förstagångsväljare som enligt röstlängderna inte hade röstat. Så det känns förstås jättekul" Så påstås Överkalix blivande kommunalråd ha sagt i NSD 2010-09-21. Någon som kan och har tid att kolla om det stämmer?

Får man verkligen göra så? Och vilka har då tillgång till röstlängden under valdagen? Frågan blir extra intressant då det förekommer uppgifter och folk som inte fått rösta när de kommit till valllokalen på grund av att deras namn redan kryssats som om de hade röstat!

Påtal om valfusk så kommer fler och fler rapporter även på läns/lokalnivå om valsedlar som saknats i vallokaler. Nog dags att valmyndigheten stramar upp detta hot mot demokratin. Bra om ni väljare som sett och hört saker hör av er till erat parti.


Dagmar och Rigmor har namnsdag. Min tyskalärarinna från realskolan gratuleras.

Intressant och märkligt att flera SD:are anger som alibi för att de inte skulle vara rasister att de är sambo med en thailändska. Nu senast Lars Röjne i Boden. Som dessutom avslöjats i Aftonbladet med att vara villig att låta sig mutas. NSD idag sidan 6 - rubriken "SD-politiker förnekar muta" - det länkas väl så småningom.

Idag är jag ledig för mer eller mindre idellt arbete - styrelseuppdrag för Kalix Folkhögskola. Först planeringsdag med personalen - sen styrelse.

Nu ska jag faktiskt äta frukost - de nya goda eftervalsvanorna fasas in allt efter!!
 

Kommentarer
Postat av: Helen

Tanken har slagit mig. Och varför skulle just Norrbotten vara förskonade från valfuskande?

Är nyfiken på varför socialdemokraterna gick uppåt i Luleå och i Landstinget och fick egen majoritet, när trenden i övriga landet pekar tvärtom, på kraftiga ras. Med tanke på all massiv och öppna kritik mot Landstingets styrning de sista åren så är Landstingets valresultat överraskande.

Till och med i Kiruna förlorade s kraftigt.

Jag är också nyfiken på hur den dolda agenda ser ut.



2010-09-27 @ 07:35:23
Postat av: Ylva

Det är en myt att s gick fram i Luleå. Backade 1,1 procent i rikdagsvalet, 2,0 i landstingsvalet och 0,3 i kommunen.

Ökat valdeltagande säkert en stor anledning till att s ökat i länet - därför intressant om de haft tillgång till röstlängderna och "burit" folk till vallokalerna? Kan du kolla detta med hon i Överkalix?

//Ylva

2010-09-27 @ 08:10:40
Postat av: Helen

Yes.

2010-09-27 @ 08:19:40
Postat av: Erik Engberg

Citatet stämmer. Artikeln finns på nätet för allmän beskådan.



http://www.nsd.se/nyheter/overkalix/artikel.aspx?ArticleID=5613133

2010-09-27 @ 18:54:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback