Harens gång

2011-04-20, kl. 07.00

Ingen vet var haren har sin gång sägs det - och mycket kan läggas in i begreppet. Bonden som la
snaran runt skorstenen hade sin teori. På väg hem från Älvsbyn igårkväll sprang en sån över vägen - och jag konstaterade att haren inte riktigt hunnit med den tidigare våren - det var väldigt lätt att följa den kritvita harens gång.

Det påminner mig om maj 1995 då våren var ungefär som kommen som den är nu. Vaknade en måndagmorgo med hög feber, halsont och en hemlånad ny bil med sommardäck. Tittade ut och trodde knappt mina ögon - sådär 1-2 decimeter nysnö.

Så haren kanske gör rätt som inte har så bråttom med sommarkostymen - själv är jag dock optimistisk ch byte till sommardäck idag.

Kuriren toppar för övrigt idag med en artikel om just däck - vinterdäck för tunga fordon.

Idag tänker jag kolla på hyllorna med flaskvatten - kan undra om det inte uppstår en viss hamstring här också - nu verkar Östersunds problem med baktierier i dricksvattnet har spritt sig till Skellefteå.

Ont om tid som vanligt numer - ska hinna plocka in sommardäcken i bilen, duscha och göra mig färdig för att ha telefonsammanträde klockan 08.30. Får hoppas att det är en kort variant för kl. 10 ska jag vara hos Bosses Bil o Motor för däckbyte. Nä - jag gör det inte själv - vill inte ta brödet ur mun på de som ska leva av det.

Sen blir det någon timme på jobbet - och sen doktor Bramberg.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback