Hur tänker han - kommunalrådet?

2011-04-19, kl. 06.30

Luleboaffären går mot sin upplösning - men det tar nog några veckor till. Verkar inte som vare sig sossar eller moderater hinner få fram sina nya nomineringar till tisdagens fullmäktige.

I Nord Nytt igår och i dagens tidningar kan vi nu läsa vilka personer som av kommunalrådet förklarats
persona non grata. Kjell Mickelsson och Krister Hammarbergh väljer att avgå frivilligt - men kommunalrådet är mån om att tala om att de iaf aldrig kunnat bli omvalda. Eva Bergström och Camilla Hansen som kommunalrådet bildlikt har doppat i tjära, rullat i fjädrar och tvingat ut i gatlopp nämner han inte överhuvudtaget. Däremot ska Ingvar Edelswärd omväljas - för han var inte med när avtalen tecknades. Hur det var med Eva låter jag vara osagt - men Camilla var ju inte heller med. Men det kanske är någon arvssynd hon har med sen Lennart Lindströms tid?  Och Lotta Lindgren platsar inte heller som revisor - trots att hon inte heller var med då avtalen tecknades. Men hon skrev ju en kommunledningskritisk artikel i begynnelsen av Lulebosåpan. Inte utan att jag kan tycka det liknar lite utrensning - annars vore det väl logiskt att också klandra revisionsfirman?

Luleboaffären toppar givetvis även Kuriren - och där blir undantaget med en styrelseledamot extra tydligt. Kanske trion med damer skulle kräva en ursäkt av kommunalrådet? Finns det ett genusperspektiv i det här?

För att övergå till positiva nyheter så vann LF basket borta i Norrköping. Avgörande match hemma på onsdag - det klarar ni aldrig Norrköping. Och vem vet om de inte lämnar walkover - var tydligen så säker på hemmaseger att man inte ens bokat flygbiljetter. Undrar vad som hindra mig att förköpa biljett till matchen?

Namnsdag idag - Olaus och Ola - grattis! Och bestämt har min gamla arbetskompis Margareta födelsedag idag - stort grattis skickar jag till Boden - och Maggan.

En återblick på gårdagen gör mig nöjd - träning genomförd. Jobb, träning, sova, äta och deklaration - så kan dagen sammanfattas. Idag blir det ungefär samma - toppat med ett läkarbesök på förmiddagen och ett trevligt besök i Älvsbyn ikväll.

Nu ska jag äta en nyttig frukost - bestående av resterna av lördagens jordgubbar - äkta vara från Strutz jordgubbsland. Nu är det bara någon enstaka påse kvar av både jordgubbar och hallon. Sen är det slut med den lyxen.























Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback