Nyheten som försvann?

2011-04-04, kl.06.15

Medan TV basunerar ut att det ska bli solsken - så hittade jag denna nyhet som är allt annat än en solskenshistoria. Stor nyhet på radion förra lördagen om kvinnan som blivit våldtagen av Khadaffis soldater. Direkt inslag med
kvinnans desperata rop på hjälp sändes på radion - men sen har jag inte sett något om det bland de tryckta orden - förrän idag. Varför försvann denna nyhet?

Gällivareresan igår gick alldeles friktionsfritt. Tåget bara marginellt sent på uppvägen - 10 minuter - och ankomst Luleå på kvällen - 20 minuter före tidtabell.

Snösmältningen i Gällivare var gigantisk - stora "sjöar" lite överallt - och kommunen var ute och kämpade för att tina upp dagvattenbrunnar. Och solen värmde gott även fram mot 18-tiden så jag kunde sitta ute och lapa sol istället för att vara i den sunkiga vänthallen.

Halkigt som rackarns på morgonen - tur jag har faster Lisas spark att tillgripa. "Värmeböljan" uppmot 10 grader igår hade under natten förbytts till minus 6.

Tidningarna lästa. Rätt tunna trots de 36 sidorna. Och trots ufyllnad med de nyhetsmässigt värdelösa pimpeltävlingarna.

Krönika om barnfattigdomen är det enda politiskt intressanta idag. Från Rädda Barnens mätning 1996-97 - då sossarna styrde - och till 2008 har (den så kallade) barnfattigdomen minskat från 22,3 proent till 11,5 procent. Bra att ha med sig när man påminner sig det stora nummer sossarna gjort av att barnfattigdomen ökat i senaste mätnngen - vilket iof är sant. Och sen bör man nog ha med sig att inte göra alltför stor affär av slik statistik. Med ena foten på en het platta och den andra i frysen så har man det ju statistikt sett väldigt bra. Och som min sedan länge bortgångna partikamrat Rut i Gällivare sa; om min familj skulle passa in i familjeekonomernas mall - så skulle nog flera av våra 5 barn ha svultit ihjäl.

Idag är det 04-04 - var in på www.ratsit.se för att se hur många som ståtade med siffrorna 04-04-04 men den funktionen funkade inte.

Dock vet jag att Siri Hedlund ska gratuleras på 7-årsdagen. Grattis, grattis!

Och vi som heter Marianne ska ha en riktigt bra namnsdag. Har namnsdag idag - och redan den 11 april är det dags igen.

Namnsdagen ska inledas med träningsprogrammet. Sen iväg till jobbet. Klockan 11 ska jag kopplas till dygnsmätning av blodtrycket - någon vecka försenat. Klocka 13 är det fajt med FK. Och så avslutar jag dagen med träning.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback