Onödigt vetande

2011-04-10. kl. 08.00

Har lätt att komma in på avdelningen onödigt vetande. Har FÖRSOVIT mig idag - till klockan 7. Och får plötsligt en obetvinglig lust att ta reda på varifrån det ordet kommer. FÖR är ju liksom något positivt - och det kan då jag inte säga att försovning är. Engelskans  "oversleep" är väl något bättre - översova - men inte riktigt mitt i prick heller. Hittar inget på google - eller rättare sagt för många träffar för att jag ska idas söka.

En återblick på gårdagen konstaterar en välbesökt begravningsgudstjänt och minnesstund. Värdigt, vackert vemodigt. Men också värme och glädje värdigt G-A.

Därefter Kvantum för inhandling och sen hem till sparken på Bärigårn för att njuta solen. Besök av Gun. Läste fars dagbok från 1991 för att utröna om de drog in kabelTV det året. Jag blev fullständigt utmattad av att bara läsa hur far min gjort både det ena och det andra. Som en skottspole mellan olika uppdrag från morgon till kväll. Räfsat åt hela omgivningen, hjälpt till med husbyggen och reparationer, bakat, jagat, skidrat. Varit barnvakt till grannbarnen, hämtat och lämnat på sjukhus och vid flyg. Skött älgbanan och plockat bär - antal liter nogsamt angivet - dock inte bärställena - tyvärr. Levererat bär till släkt och vänner.Potatisgallring, sättning och upptagning. Fiske. Gräsklippning - snöskottning. Med mera med mera. Min slutsats är att det här med energi det hoppar över en generation?

Och sen blev det
förlust i hockeyn. Undrar just när nästa match äger rum (märk väl- inte "går av stapeln").

Och hur ta tillvara dagen idag då? Börjar med att gratulera Inger Lundberg i Älvsbyn på födelsedagen. Och kusin Lars i Umeå som fyller 2 år mer än Inger. Borde ge er en komponent till för att reda ut vad var och en fyller.

Får börja med att fundera hur jag kan arbeta in de 3 timmarna jag sov över - som skulle ägnas åt städning. Det pågår en match i samvetet om huruvida jag ska prioritera en promenad i det fina vädret. Har dessutom en obehanglig känsla av att det är något med jobbet jag borde/måste göra idag. Någon liten detalj som att posta ett brev eller skicka ett mejl? Annars har jag bestämt mig för att det ska vara slut med småjobb på helgerna - de helger som inte är inbokade för "rejäla" grejor - de ska vara HELLEDIGA - ni vet även fan blir religiös när hon blir gammal.

Nå huvudsaken att vi tar tillvara den här dagen - den kommer inte i repris.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback