Det går an!

2011-08-02, kl. 06.15

Det går an att börja jobba också. Faktiskt riktigt roligt igår - ivrig att komma igång. Kul att träffa Thomas igen. Och så fick vi besök av May-Britt fd FPU-ombudsman som kom förbi på sin "blodomloppsrunda". Men annars var det rätt lugnt. På expen alltså - lugnt - i stan var det allt annat än lugnt.
Fullständigt kaos i trafiken. Men jag har ju varit med förr - och vet var att köra eller inte köra.

Efter 4 timmars jobb (ska jobba in fredagen) så gällde det att ta sig till sjukgymmet. Nödvändigt att korsa Kungsgatan - men insåg att det borde ske till fots - rätt uträknat. Stolt att ha tränat. Första gången på 3 veckor. Tog det försiktigt med löpbandet - inte kliva fel med frakturfoten.

Träningen gick ovanligt bra och fort. Möjligen beroende på att jag lyssnade på Birgitta Ohlssons sommarprat. Ni som inte lyssnade kan göra det på länken.

Och efter inhandling på Kvantum summerade jag en nästan full dag - hemma först strax före 16.

Lite assistans till kusin Kerstin med trädgårdsarbete resulterade i att jag klämde "tjickan" (bröstet) i en gammal antik sladdvinda. Får vara glad att det inte var i köttkvarn - travesterande den dåliga historien om när mamman fastnade med "tjickorna" i köttkvarn.

Några trevliga telefonsamtal på kvällen -bland annat morbror Sture - och sen lite slött tv-tittande till John Blund infann sig.

Sex och trafikkaoset toppar Kuriren respektive NSD.
.
Bedrövligt att ta del av NSD:s insändarsida idag. Två insändare som uppenbarligen är besviken att det inte var islamextremister som stod för terrrordåden i Norge. Hade varit enklare då att fortsätta att kollektivt fördöma muslimer som grupp. Men lika lite som sverigedemokraternas väljare kollektivt kan göras ansvarig för dåden i Norge - lika lite är muslimer ansvariga för islamextremisternas gärningar. Såg för övrigt en uppgift om att det bara är 0,34% av terrordåd i Europa som kan kopplas till islamextremister. Förvisso 0,34 % för mycket - men speglar inte riktigt mediabilden.

I övrigt ser jag att Juholt "pudlar" på. Nu överens med regeringen om pengar till ambassaderna för att undvika nedläggning. Fast ingen bra förhandlare tydligen - nog borde han (vi) väl fått med någon besparing på det svenska regeringskansliet - det kunde nog vara en viktig signal. Och troligen befogad?

Karin och Kajsa gratuleras på namndagen.

För egen del blir tisdag en repris på måndag - jobb och träning. Vad sen eftermiddag och kväll ska ägnas åt är i skrivande stund oklart. Men det ger sig alltid.

Och vädret då? Ja det består - plus 15 och sol klockan 06.00. Men vore jag Kalasgeneral skull jag förbanna www.yr.no och SMHI. Betydligt sämre väder utlovas till helgen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback