Early morning

2011-08-29, kl. 05.30

Skön morgon - steg upp 04.10 helt frivilligt. Hämtade tidningarna och upplevde en grå och fuktig morgon men lite ljummen trots allt. Fortfarande tvåsiffrigt denna "early morning" är klart godkänt. Och solen syns försöka bryta igenom den grå.

Inte helt fel att få friidrotts VM som bakgrundsljud vid tidningsläsandet heller. Lite lagomt ospännande med diverse försöksheat. Annat var det igår eftermiddag då jag tvingade flickorna att sitta kvar i bilen och vänta för att höra 100-metersfinalen - vilket
antiklimax för Bolt. Och för oss som gick in och köpte varmkorv och missade finalen när den äntligen kom iväg.

Noterar att Kuriren bytt "Ledaren" till "Opinion" i menyraden - inte uppdaterad alls idag förstås. Men blir lite glad ändå - verkar som om de nu avser att publicera dagens debattinlägg. Efterläntat av mig och många andra - som ibland vill länka och sprida lite visdom ut över landet.

Lite visdom/kunskap tillönskas dagens "Gästen" - Mathias Bred som skriver med rubriken "Politik är inget för kyrkan". Han gläds över att moderaternas partisekreterare Arkelsten meddelat att hon vill att moderaterna ska sluta att ställa upp som parti i kyrkovalet. Verkar inte ens som om det är ett beslut och än mindre är det banbrytande som Bred tror. Moderaterna är alls inte först - Folkpartiet har inte ställt upp i kyrkovalet sen kyrkan skiljdes från staten. Så det så.

Juholt får förstås lite utrymme i båda tidningarna. NSD noterar att det är sistagångsväljarna han nådde - "Få unga i publiken". Men han hann med mycket - Juholt. Förutom Skördemarknaden också Kalix och Sörbyn. Och s-kvinnors kongress på Hotell Nordkalotten - där Sommestad vann över Pekgul. Vilket innebar att Norbottens s-kvinnor var på förlorarsidan.

Apropå Skördemarknaden så var den mäktig i år. Så mycket utställare och så mycket lokala produkter. En fröjd att få runt där - och massor med trevliga möten.

Trevliga möten får jag säkert idag också. Ska vara med Barbro Westerholm och Liberala Seniorer i Piteå. Där kommer jag nog att träffa en och annat som heter Hans - Hans-Ivar till exempel - namnsdagsbarn som ska gratuleras. Hampus känner jag nog ingen - ett vackert namn.

Morgonen har inte varit helt problemfri - nätet har strulat. Men man kan ju inte få allt här i världen.
Nu till duschen och havregrynsgröten.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback