Evigt grått

2011-08-21, kl. 07.30

Uppstigning söndagstid - dvs strax efter 6. Tråkigt med tidningslösa dagar föranleder lite sovmorgon. Fast jag har ju Kerstins tidning att hämta i lådan. Grätt, grått - men förvånansvärt svårt att lämna i från sig regn - iaf nu lördag och söndag. Kändes ljummare än de 13 grader mätaren uppnått.

Lördag var en riktigt "frispelsdag" - gjorde det som föll mig in. Städ och plock här hemma - hur kan det stjäla så mycket tid? Var och handlade - och hör och häpna - sen lagade jag mat. Ska ta med en matkasse ut till Västbacken idag. Köttfärslimpa med en riktigt god sås. Såser är annars min akilleshäl - ända sen kusin Björn stortjöt och påstod att hans mammas sås minsann inte var svartprickig. Nå - jag var väl bara 10-12 år då - när jag utövade min kokkonst i Koskullskulle!!

Apropå grått så tycker jag att kvällstidningarna borde ha sina "EXTRA" rubriker i färgnyanser - svart bara för allra värsta sorten - och sen kan vi väl komma överens om något signalsystem så vi förvarnas om vilket elände som väntar. Känns nödvändigt efter Utöya.

Vilken färg dagens
Extra om Tripoli borde ha vet jag inte. Svart - som den är - är väl rätt - men ett visst hopp får man då Ghadaffis dagar verkar vara räknade??

21 augusti - 1968 - det var då den Tjeckiska våren kördes över av sovjetiska tanks. En sån där dag - datum - som förevigt etsat sig fast hos mig.  Vet exakt var jag var och vilken färg stolen var som jag satt på när jag såg TV-nyheterna. Det var då jag definitivt lämnade den vänstra halvan av politiken - även om det dröjde några år innan jag fick med i Folkpartiet.

Annars inte mycket att rapportera från Bärigårns horisont. Ska röja köket - finns ingen som kan gorma ned så mycket som jag kan. Sen blir det väl till att packa matkassen och dra mot Västbacken. Match kockan 13 - Saras lag mot Trångfors. Sen blir det en timme eller två på jobbet - några saker som mår bra av att göras idag och inte skjutas upp till i morgon.

Har ingen aning om vem som har namnsdag - men grattis ni som har det iaf. Tycker namnsdagar är mycket mer att fira än födelsedagar. De senare är numer bara en påminnelse om att det inte är mycket kvar på måttbandet. Och apropå det så ska jag komma ihåg att vara hemma ikväll - trevligt och nyttigt besök väntar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback