Höjdardag

2011-08-14, kl. 07.30

En riktig höjdardag igår. Summerat: tidig uppstigning, Avfärd kl. 7. Kaffe hos Lotta i husvagnen. Många glada hej till Alvikare och andra. Näsbyängar - match. 4-1 i baken mot Töre. Mot Lappträsk. Kaffe och "sockerkanelskorpor" (en finsk specialitet). Edit, Gösta,Inger, Sören, Set m. kompis. Paradisisk trädgård. Vid ett vatten jag inte vet vad det heter - Sangisälv??? Njutning i hammocken i solen. Dopp i kopp till lunch (färsk mandelpotatis som doppas i lök som smörkokats - och mycket smält smör kvar). Åter til Kalix - och frossade i barnens godisburk - i solen. Ett myller av kända och okända människor - som jag bytte ett ord eller två med. Match 2 kl. 16 - seger med 3-0 mot Överkalix. Två perfekt hörnor av Lisa resulterade i mål. Glömde hamburgaren som jag tryckte i mig - trots mätt mage - bara ett måste. Styrde mot Persön och proviantering för Sara. Levererade henne till Alvik och familjen Sandberg. (Hon sitter på tåget till Kiruna just nu - fotboll i Kiruna) Leverans av Doris till Ensittarvägen. Hemma efter 12 timmars intensiv dag nötte jag mest fåtöljen.

Och dagen har börjat med en rejäl sovmorgon - till klockan 7. Tänk att det fanns en tid då Luffarna och jag möttes på nätet - då de sa "godnatt" vid 4-tiden - och jag sa "godmorgon".

På nätet idag noterar jag
klokhet från Carl Bildt. Kritik mot Cameron i England som vill stoppa sociala medier. Och det är ju inte nog med det - så individualisk ideolog han än har - hörde jag på radio/TV  att han vill göra någon form av kollektivistisk bestraffning - vräkning av alla som bor i de områden där ligisterna bor. Det senare hittar jag inget om på nätet - så det kanske inte äger någon riktighet? Bra isåfall.

Lokala nättidningarna innehåller bara det vanliga efter en helg - fylleri, misshandel, våldtäkt och hockey. Tyvärr - och det är ju inte tidningarnas fel. Det är länets mindre begåvade män som varit i farten - som Kuriren så träffande skriver.

Nu ska jag ägna några timmar åt lite röj i köket och vattning av blommor. I övrigt är dagen oplanerad så när som en kort insats på jobbet - i storleksordningen en kvart.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback