Kaos i väst

2011-08-15, kl. 06.00

Har tydligen befunnit mig bortom nyheter ett tag - för nog borde väl
kaoset i Göteborg ha varit på TV-nyheterna. Tog mig en stund att fatta betydelsen av "väst".

Berodde möjligen på att jag läst ledaren "Muren och den svenska vänstern" - och var inne på den politiska betydelsen av väderstrecken. Häpnade nämnligen över uppgiften att SVT1 så sent som 1986 i en dokumentär hävdat att DDR blivit ett välmående land och att muren "tjänat sitt syfte". Inte länkbar än - men läsvärd. Norrbottens Kuriren.

Läsvärd och länkbart - Östmans krönika sen i lördags. Häpnadsväckande om Leif Pettersson (s) som uttalat att han alltid följer partilinjen - aldrig kan tänka sig att rösta emot. Dvs inga egna åsikter om någonting. Pastor Jansson? Och  Margareta Lindbäck får tugga sina parkeringslappar igen!

Berörs av sign. "Förtvivlad anhörig" som i Kuiren skriver att i Luleå är det en skyldighet att bo hemma så länge som möjligt - även när man inte klarar det  - och inte en rättighet som det borde vara. Här gömmmer sig ett "mörker" där man dessutom dribblar med statistiken för att inte drabbas av böter. Beviljade insatser dateras inte förrän man vet att man kan leverera. Därmed kommer man inte upp till tiden då böter faller ut. Åtminstone var det så på fars tid.

 Det blev pang på tidningarna idag - utan reflektion av gårdagen. Lat dag i solen - med två statsministerböcker - Palme och Fälldin. Och så fotboll på kvällen förstås - TV.

Idag har jag haft uppstigning nästan ordinarie tid 4.40 - bara en kort inslumring på 10 minuter. Ensiffrig temperatur - plus 8 - och fuktig förhöstluft mötte mig på tidningsturen.

Grattis till Stella och Estella - namnsdag idag. För egen del blir det jobbförmiddag sen träning. Sista dagen på kortet hos Luleå Rehab - men tror jag förnyar en månad till innan jag ger mig ut på öppna marknaden. Känns skönt att ha Marie att rådfråga. Ska för övrigt öka på promenerandet - bandet - idag till 2 km. Foten verkar hålla och bli stabilare allt efter.

Havregrynsgröten väntar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback