Lützendimma

2011-08-24, kl. 06.45

Rena
Lützendimman (vissa saker från skolan sitter smäck) över Bärigårn denna morgon. Ser inte vare sig Näset eller strimman av Luleälv. Men tvåsiffrig temperatur - kändes ljummet fast det bara är 10 plus.

Gårdagen innehöll inga kioskvältare - jobb, träning. En alltför lång middagsvila. Lite Tv-tittande. Diskbänken tittar fortfarande tillbak på mig - och kräver åtgärder. Men den springer ju inte bort - så jag är nöjd med gårdagen iaf. Träningen sitter bra - i både kropp och själ.

Riksnyheterna upptas av Libyen - finanskrisen har kommit i skymundan. Stiderna fortsätter - och känslan av att vi ropade hej för fort infinner sig. Och journalisterna sitter fångade mitt i smeten - rebellerna jublar utanför byggnaden och Khadaffis styrkor patrullerar i lobbyn. Livesändningarna i tidningarna gör att jag får känslan av ett TV-spel - vilket jag kunde önska att det vore. Märkligt att det inte kan få bort äcklet Khadaffi.

Äckligt med björn på motionsspåret - inte bara i Älvsbyn - utan nu också vid Ormberget - om jag förstod inlägget på Nord-Nytt rätt. Men ingen av tidningarna har hakat på?

Kuriren toppar med fastighetsaffären för 1,4 miljarder - "likofamiljen" som bytt från lyftar till fastigheter. Medan NSD toppar med "Gravar förfaller" - om kyrkogården i Gammelstad där gravstenar och kors lutar som vampyrtänder. Kyrkan har inte råd att åtgärda utan måste förlita sig privata ägare som inte tar sitt ansvar. Men måste säga att jag här möts av motsägelsefulla uppgifter - enligt kusin Kerstin har hon upplysts om att gravägarna inte får åtgärda själva?

Bartolomeus har namnsdag -- känner ingen och kan knappt stava till namnet. Grattis ändå! Och då gäller det att ni passar på att bada - för imorgon har Lovisa namnsdag - och då går kallsten i sjön. 

Annars är det mest smånotiser - och många - om villainbrott. Genomförda eller som här avbrutna. Och nog tycker jag det är märkligt att inte fler iakttagelser görs runt inbrotten. Tjuvarna torde ju fara och reka medan det är ljust - håll ögonen öppna för främmande bilar - och notera registreringsnummer!

Ser att någon kvinna Åsbrink (släkt med fd ministern Åsbrink?) nu försöker rubba glorian på Kamprad. Det gjordes ju ett försök för ett tag sen - men svenska folket var inte mottagligt. Väl bra att man lyfter på locket i Söpos arkiv - men händelserna runt Kamprad ska nog ses i skenet av det var en tid då sosseregeringen spelade under täcket med Hitler.

Idag blir väl en rätt vanlig dag - dock träningsfritt idag. Jobb på förmiddagen, eftermiddagen - läsa handlingar inför fredagens sammantträde i Stockholm. Framemot kväll vill nog diskbänken och köket ha en påhälsning.

Ha en bra dag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback