Muffins

2011-08-30, kl. 06.30

Muffins är användbara. Muffinsmidja är ett träffande uttryck för oss som har "lite" överhäng. Igår använde Barbro Westerholm begreppet för att beskriva åldersstrukturen i Sverige.

Seniordagen igår blev en formidabel succé i smått som stort. Många kära återseenden. En fantastisk miljö på Storstrands konferensanläggning i Öjebyn - rekommenderas. En gammeldags köttfärslimpa till lunch - serverad med färggranna fräscha grönsaker och sallad. Fina fräscha lokaler och utsikt över en glittrande Piteälv.

En Barbro som trollband publiken med 1 timme lång föreläsning. Och engagerade och empatiska damer från Demensföreningen som bland annat berättade om projektet "Arvid".

Dagen idag har börjat med högsta vinsten. Viss om att klockan var kvart i sex gick jag och hämtade tidningarna. Väl nedsjunken i tidningsfåtöljen blev jag varse att den faktiskt bara var kvart i fem. Vardagslyx!!

Luleås fullmäktige ovanligt mycket refererat i tidningarna. HBT-dagen fick fetaste rubriken. KD sa nej till bidrag. Med två olika motiveringar. Dels skulle kommunen inte ha råd - Anette Asplund - och dels fanns det andra föreningar som borde få stöd - Eugene Karlsson. Min erfarenhet är att KD rymmer en hel del kvinnoprästmotståndare, abortmotståndare och homofober! Skulle önska att mina kloka och fina vänner inom KD skulle inse det - och byta parti?

Noterar att Anders Köjs nedtecknat 6 citat från fullmäktige - samtliga uttalade av män?

Girigheten verkar dock vara könsneutral - nu senast är det en
kvinna i Göteborg som låtit skattebetalarna stå för lyxrenovering av sin villa.

Ledaren i Kuriren är rätt intressant idag. Agneta Granström fördömer sossarna i Boden för att de väljer vänsterpartiet på bekostnad av Miljöpartiet: "..de väljer att styra med kommunisterna" - precis som Agneta själv i landstinget. Vare sig i landstinget eller i Boden har MP:s mandat någon betydelse för majoritet. Frågan är vad MP är girig efter då det säljer sig för ingenting. Och hur länge dröjer det innan Kent Ö tar ut skilsmässa?

Nu har jag snart förslösat timmen jag vann tidigare i morse. Dags att göra mig färdig för enhelt vanlig underbar dag med jobb och träning.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback