Per..och Margaretha

2010-08-01. kl. 06.00

Så skriver man augusti - den första. Per gratuleras på namnsdagen. "Per, Karin, Tage, Arne.. - så kommer namnsdagsbarnen på pärlband. Och idag den 1:a gratulerar jag Margaretha R på 59 årsdagen - grattis. Apropå namnsdagar kan ni ju kolla in den gula löken - på Larsdagen den 10 ska den skördas och hängas upp på tork!

En bra dag igår - igen. Sommarmarknad på Hägnan - med fika på Café Fägnan - vaniljhjärta och kaffe - tack snälla kusinen för fikat. Smycken - egen tillverkade - var trenden på marknaden. Och annars dominerade de gamla veteranbilarna företrädda av Amasoner, PV:ar, Saabar (med de felvända framdörrarna), Fordar med flera. Pärlan var väl annars en grön gengasdriven lastbil.

Pyttipanna - på grillfestens rester - i pergolan på eftermiddagen. Lite vila på maten och sen gjorde Kerstin och jag visit hos grannarna på andra sidan staketet. Hos "Strutz" var dom inte hemma - men Frishammars, Gustin och Anette och Patrik på backen fick besök.

Idag börjar jag ett nytt liv - arbetslivet. Förmiddagen är därmed inplanerad och sen ska det bli träning - efter mer än 3 veckors uppehåll. Nu är det nog dax att pröva vänstern på löpbandet - och se vad frakturen tål?

Som en påminnelse om att det finns ett annat liv efter sommaren så illustrerar Kuriren sin ledare - om Saab - med en
vinterbild - med snö! Var det verkligen nödvändigt att trycka till oss så? För trots att det nu är arbetsdag för många av oss skiner solen - och det är plus 15.

Intressantast i lokaltidningarna idag är Peeter-Jaan Kask:s krönika i NSD. Marika Lindgren Åsbrink - Juholts nya ekonmiska rådgivare - har skrivit en rapport som krönikören tolkar som att socialdemokraternas recept för välfärd är en återgång till tiden då "Domus hette Domus". Fokus på att motarbeta privata entreprenörer riskerar att vrida klockan tillbaka några decennier utan att välfärden blir bättre för det, menar Kask. En tydligare uppmaning till kursändring kan väl knappast Juholt få?

Kanske något för Ögren också att beakta när han dömer ut centerpartiets förslag om mindre enheter inom primärvården. En debattartikel från DN den 19 juli har blivit första nyhet i NSD idag. Så är det i nyhetstorkans värld.

Johansson+Carlsson=Lööf=Sant. Annie Johansson - bivande partiledare C (???) - har gått sta och gift sig. Kan ju fundera om det varit planerat eller ett led i profileringen? Roligare att bli partiledare Lööf än den andra partiledaren Johansson=Olof?

Hur Löf - Börje - blev Lööw förtäljer dock inte denna artikel? Fast nu är han ju inte längre någon offentlig person - så jag lär väl inte få veta heller?

Nu kör jag igång dagen - måste komma i tid så inte Thomas får stå och slita i handtaget.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback