Snabb besök

2011-08-23, kl. 07.00

Får göra ett snabbesök på bloggen idag. Har gjort det - rejält - sovit över. Vaknade pigg 04.30 - och hade för avsikt att inte snooza - så jag slog av larmet. Och somnade om. Drömde så intensivt - om hur jag organiserade ett möte - skulle meddela köket hur många lunch det skulle bli - och deltagarna ändrade sig hela tiden - om det skulle äta eller ej - och vad det var allergisk mot osv.

Dagen igår förflöt som det var tänkt - med jobb, träning och fotboll. Dock inte planerat att vi skulle förlora med 2-0.

Dagens samtalsämne bland föräldrarna var alla inbrott som förekommit i Sörbyarna. Gäller att inte lämna altandörrar och liknande öppna. Fast i vissa fall hjälper de inte - man skruvar helt sonika ut fönster. Äntligen så kom iaf polisen ut med lite tips om vad hålla ögonen på - dock tycker jag att
"metallicblå" är en ganska diffus identifiering - den färgen kan variera. En vit gammal mercedes nämns också av byborna - en sån strök omkring hör förra veckan.
Övertorneå toppar båda lokaltidningarna. Kuriren konstaterar att Ekfors Krafts konkurs har ett överskott på 30 miljoner. Men eftersom överskottet består i fasta tillgångar så kan det inte användas till att betala räkningar med. Så Övertorneå i fortsatt mörker - vilket även är NSD:s första nyhet.

Det finns en hel del till som jag skulle vilja kommentera. Till exempel att linbana från Kronan till centrum ska utredas - igen. En kul grej förstås - men frågan är om det är en prioriterad uppgift för kommunen? Det gäller nog att hålla ett öga på den utredningens ekonomiska verklighet när jag hör att tekniska nämndens ordförande tror att investeringen kan betalas med pengar som annars skulle satsas på gator, vägar och annan infrastruktur. Intressant att se hur de tänkt sig att ambulans och brandkår ska ta sig fram?

Nå nu är jag riktigt illa ute tidsmässigt. Dagen ser ut som de flesta andra. Jobb och träning.

Signe och Signhild har namnsdag - grattis.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback