Våga vägra

2011-08-20. kl. 07.30

Idag vågade jag vägra att stiga upp - ville inte. Vilket kan bero på att jag såg en skymt av vädret. Låg kvar till halvsju och funderade varför jag egentligen hade tänkt att stiga upp tidigare? Kom på varför en halvtimme senare - Da Capo  06.03. Men för oss saktfärdiga finns ju alltid reprisen.

Yr:s utlovade skymt av solen lördag och söndag är nu raderade. På långtidsprognosen finns knappt skymten av sol - men desto mera regn. Nu är jag less!

Julhandel vill jag också vägra i augusti - men den lär vara en realitet. Hoppas bara att kära barnbarnen växt ifrån det - häromåret blev jag med boken "att bli med hund" - hur den nu hamnat hos mig?

Och snart får jag sätt upp värnet - vägra att semlor innan fettisdag. Men det brukar gå bra. Liksom att avstå julbord innan julfton. Och att spara surströmmingspremiären till fiskarna har mognat till. Men jag måste tillstå att jag frestades när jag såg Mannerströms svarta burkar med "romströmming".

Tant Lilly hade hunnit hämta in tidningarna. Skönt att slippa gå ut i regnet.

Kuriren toppar med en nyhet om att deltidskåren i Töre förslås ersättas med räddningsvärn. Men den nyheten finns inte på nätet. Så "extra" i Kuriren (och NSD) är en misstänkt förskingring på Försäkringskassan. Och så Luleå Baskets namnbyte till Northland Basket. Vilket förstås kan föra tankarna till Obolaffären - vilket Malin Öhrlund gör i sin krönika. Där hon hoppas att Luleå Basket gjort hemläxan.

Under rubriken "matchen direkt" hittar jag Luleå hockeys resultat mot Finska laget - men klickar jag på bilden under får jag också fram en "match" - Leif Wikström från Alvik som varit med om en riktigt otäck olycka. Tack och lov så verkar det gå framåt med rehabiliteringen.

Vad mer att notera? Jo, att Luleå kommun - som en av de sista kommunerna - nu äntligen söker pengar för LOV - lagen om valfrihet inom vård och omsorg. Härtill känner man sig nödd och tvungen. Omprövning under galgen - kan man också säga.

Skulle verkligen önska att kommunen också omprövade "glashusen på Varvet" - bilden i tidningen idag visar på all tydlig önskvärdhet att vi borde slippa detta.

Bernhard och Bernt har namnsdag - grattis!

Och vad gör jag en sån här regnig och oinplanerad dag då? Börjar med lite hemmaröj - så får vi se.Misstänker ett besök tidig förmiddag - så jag kanske ska börja med dusch och en kam genom håret.

Kommentarer
Postat av: moster Gunilla

Allt i övre halvan mycket bra åsikter. Ha det bra i regnet!

2011-08-20 @ 08:48:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback