64:e gången

2011-12-01, kl. 06.30

Så får jag hälsa december månad välkommen - för 64:e gången. Hur jag nu kom på den tideräkningen? Hoppfullt kallt ute - antalet grader okänt. Men hårt och halkigt på backen. Ösregnet igår la en bra grund till "isbanan".

Fortfarande inte kontroll över uppstigningen - dock acceptabla strax efter 5 idag. Gäller dock att tänka positivt - vilke gudabenådad sömn jag har. Hinner bara lägga huvudet på kudden - och knappt det - så sover jag. Just nu är rutinen att släcka direkt efter sena rapport - ca 22.30 - och 23-slaget minns jag aldrig att jag upplever.

Den här dagen har startat bättre än gårdagen. Inte nog med att jag försov mig - när jag kom till jobbet sakande jag både jobbtelefonen och min privata. "Oklädd" kan man inte gå en heldag - så det blev till att åka en extra tur till hemmet. Det man inte har i huvudet - får bensintanken betala. Träningsfria dagens eftermiddag - onsdag - ägnades åt lite julklappsinköp. Bra vald dag - verkade som om det bara var jag som inte skrämts hem av regnet.

NSD toppar idag med "
En drink för mycket" - en bartender som åtalas för överservering. Känns som om både polis och rättväsendet i övrigt belastas med omöjliga arbetsuppgifter. Borde det inte gå att stävja krog- och bar ordningen på ett mindre kostsamt sätt? Det måste finnas viktigare saker för domstolar att ägna sig åt!

Sverige på 4:e plats vad avser mutor och korruption - fick mig att hicka till. Visade det sig dock vara en hedrande 4:e plats - från slutet på listan.

"Ännu en stopp duckar om Juholt" finns bara på NSD:s nättidning. Såg intervjun med Sven-Erik Österberg - och han vred sig verkligen som en mask - innan han kröp in i det kollektiva ansvaret - verkställande utskottet.

Den tappre "soldaten" OA ägnar dock hela ledarsidan åt att försöka visa att det finns hopp. Tommy Waidelich sägs ha intressanta ideér - utan att dessa på något sätt presenteras. Mest uppseendeväckande är väl ändå bildtextens parentes: (Mannen till vänster om Waidelich är s-ledaren Håkan Juholt).

Kuriren toppar med "En katastrof för Norrbotten" - om att transporter flyttas från tåg till lastbilar. Dock tycker nättidningen inte att "katastrofen" ens är värd att nämnas. Själv har jag inte fått kläm på vari problemet ligger. Dvs varför flytten sker? Och undrar om det inte redan skett - det var redan otäckt många stora "tivolilastbilar" ute häromkvällen då jag körde till basketen.''

Otäckt - bara förnamnet - med knivdådet i Vallentuna. Men som i så många andra fall kan vi konstatera att det finns mycket i "säcken" sen tidigare. Bara konstatera att en del ungdomar på sned och glid uppenbarligen tror att livet är ett datorspel! Vart har respekten för livet - och varandra -tagit vägen?

Idag gratulerar vi Oskar och Ossian - namnsdag.

Själv ska jag starta dagen på riktigt nu genom att ta mig till duschen. Dagen består av en dos jobb och en dos träning. Resten är fri-tid - som ska disponeras på bästa sätt.

Ha det gott!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback