Evigt mörker

2011-12-20, kl. 06.00

En olycka kommer sällan ensam sägs det - i helgen gick glödlampan/lamporna i badrumsarmaturen - men lysröret räcker ganska långt (en fördel i bland med inte så starkt ljus). Och vad hände igår kväll - ett surrande ljud från badrummet och lysröret stod och klickade. Och idag på morgonen ska "vattumannen" komma och fixa min dusch. Förvisso har jag blivit rätt vigolant av träningen - men alla höjder över golvnivå är hisnande för mig. Men lamporna måste fixas - och en tredje olycka ska det väl ändå inte bli?

Annars var det en riktig toppendag igår. Blodtryck som en 40-åring - 132 när jag kom och 129 efter vila. Och undertrycket under 80 i båda fallen. Men jag säge bara - journalerna till folket. Mitt hörseltest fanns inte i doktorns dator - för det faller gubevars under landstingets system. Trots av vårdcentralen Hermelinen inte är en landstingsdriven vårdcentral.

Perfekt blocktryck alltså. Berooende på; viktminskning? Träning? Mindre politik? Mindre stress? Mer sova? Iaf sällt i utsikt att jag kan få sluta med den lätta medicinering jag har. Något att sträva efter!

Nedåtgående spiraler sammankopplas väl oftast med något negativt - själv gläds jag åt min. Minus 0,3 kg och första delmålet - minus 5% uppnått. Nu 3 veckor till nästa invägning - en tidsera full av minerade frestelser.

Solarium tillskrevs en gång i världen massor med positiva egenskaper. En av dem en positiv inverkan på högt blocktryck - avstressande moment kanske. Förmodligen en myt - och knappast tillämpligt vid
solning 02.15 på natten då larmet går. Undrar varför en vit kvinna vill bli svart - mitt i natten?

Från skämt till allvar - så tragiskt med hundspanns olyckan. En död och minst en svårt skadad. Oklart vem som körde på eller om det var påkörning. Ganska oväsentligt i förstone - många offer i vilket fall. Den tråkiga nyheten toppar förstås båda tidningarna.

Annars är det Saabs hädangång (?) som upptar all media. Men inbland är ett tråkigt besked bättre än inget besked alls. Hör att den turkiska regeringen nu visat intresse för Saab. Ska det bli ännu en period mellan hopp och förtvivlan för de anställda?

Slutar som jag började. Evigt mörker på snuvfronten - och därmed också träningsfronten. Från att ha varit hyfsat bra igår morse - hostar jag nu ungefär i närheten av kikhosta - för er som vet vad det är. Ryggan med träningskläder ligger i bilen - men dagens begränsas förmodligen till några timmars jobb och lite julförberedelser.

Vädret är dock en källa till glädje idag - minusgrader - runt 5 uppskattningsvis.

Israel och Moses gratuleras på namnsdagen. Tänker särskilt på Fjällborg och Atlas - två på olika sätt färgstarka män i mitt liv.

Nedräkning mot jul - tänkte bara jobba till och med onsdag. Tillhör de som hellre än ledig någon dag före jul - nedtrappning - än mellandagarna. Det är ljuvligt att blanda lite jobb med spring på reor. Jobbet räntar sig så bra också - inget flöde till inkorgen vanligtvis. Reorna räntar sig nog inte lika bra - även om vi lurar oss själva att tro det.

Ha en rktigt bra dag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback