Fruktansvärt kul

2011-12-10. kl. 06.30

"Frukantsvärt kul" tycker Amanda Fondell om att ha vunnit Idolfinalen. Själv ifrågasätter jag verkligen om "kul" kan vara "fruktansvärt". Men okej då - själv landade jag hos idol först alldeles i finalen av finalen. Tackar för det - "fruktansvärt skönt" att programmet äntligen är slut - och lär inte komma igen heller i nuvarande form. Programmet i sig har inte stört mig så mycket. Igår var första gången på många år som jag överhuvudtaget såg något av det. Men nu slipper vi också kvällsdrakarnas överdramatiseringar.

Igår såg jag bara för att kolla om jag såg barnbarnen i publiken - men som sagt jag missade större delen av programmet. Lite för lång PN.

Men det har betalat sig nu på morgonen - uppe halvfem. Nyfiken på snöläget. Kan rapportera om mera snö - men mest att det blåst och packat ihop till en lättcementliknande blandning.

Bra vecka den som gått - men jag ligger efter med en träning. Kan väl dock kompenserar något av utförd snöskottning - och kommande - idag lär det bli rätt många timmar.

Känner mig rätt i fas nu - kommit ihåg att slå igång radion - Da Capo. Men ger mig rackarn på att det då råkar vara reprisen från i söndags - som jag råkade komma ihåg att lyssna till. Jodå - "jag bränner dina brev" känner jag igen.

Liten motgång vid tidningslådan - just min hade tydligen stått på vid gavel - fullt med snö. Men jag fångade faktiskt tidningsbudet i flykten - han kom när jag just drog på jackan. Så tidningarna var vid god vigör.

Äcklig fullmatade var det förstås med en jädra massa onödiga bilagor. Innehållsmässigt var det väl så där. En riktig solskenshistoria kastade jag mig över - men visade sig vara en moppe. Dock kul att se att min vän Benny Karlberg varit handledare för detta intressanta projekt.

Jodå - nu kommer Amerikabrevet - av Ruben Nilsson - med Harry Brandelius - också. Repriserat Da Capo - men det går an. Undrar om jag inte somnade från slutet?

Och NSD har uppenbarligen bättre kontakt med Norrköpings automatiska uppdatering än vad Kuriren har. För de har hunnit få med solskenshistorien om att tågtrafiken är räddad - iaf för stunden.

Kräver deras avgång - i alla fall att media ger dem ett ansikte. De i Hovrätten som sänkt straffen för tjuvarna. Från fängelse till villkorligt, sänkta skadestånd som är en ren kränkning mot det drabbade. Och som lök på laxen så upphäver de utvisningsbeslutet. Med hänvisning till att eu-medborgare bara kan utvisas om det är till allvarlig skada för samhället. Om inte dessa tjuvhärjningar är till men för samhället - och dess medborgare - vet inte jag.

Det är mycket idag - sport och nobelfest. Och presentation av ny v-ledare - väl? Och så hör jag kusinen trampa på vindan - nu måste jag ge mig ut i snösvängen innan jag får se henne där.

Grattis till Malin och Malena. Namnsdag idag. Och en "fruktansvärt bra" dag till er alla för att använda Idolspråket!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback