Jorden är platt

2011-12-30. kl. 06.00

Funderar på att skriva en insändare om att jorden är platt. Och ta till mig äran av upptäckten av att australiensare och andra faktiskt promenerar runt med fötterna upp och huvudet ner. Räknar med att platsa som Dagens insändare i NSD och få äran att bli "Dagens insändare". Igår skrev något "
sockenljus" från Vittangi och påstod att riksdagens avtalsnämnd bestod av riksdagens talman och 10 riksdagsledamöter - som tillskansade sig 7 500 kronor var i  månadsavode. Hann bli lite upprörd - innan "härddisken" gjorde sig påmind. Google svarade  att arvodesnämnden består av ordförande - Johan Hirschfeldt - och två ledamöter.

Det räcker gott och väl med alla sanna "grodor" som politiker och etablissemang består med utan att NSD ska medverka till att ytterligare gynna mörkerkrafter och spridandet av skrönor i samhållet. Så har tillexempel Juholt för alltid skrivit in sig i svensk språkhistoria med "Juholtare" - som i någon tidning översattes med att man ändrade sig gång på gång. En upprepad "pudel" med andra ord - men jag tror att var och en lägger in en egen betydelse i det.

Nå kontentan av min upprördhet över NSD:s publicering av gårdagens insändare enligt ovan är: Har inte NSD något som helst ansvar för åtminstone faktauppgifter som klart kan beläggas? Ordet ska förvisso vara fritt - men något ligger det väl i begreppet "ansvarig utgivare"? Eller?

En sportig dag igår - slalom, störtlopp, skidor - både damer och herrar, skidkytte dito. "webbade med detta i bakgrunden på jobbet igår. Ja skidskyttet tog jag hemma. Fick lägga på ett extra kol med snöskottningen för att hinna till 18.15. Viss finputsning återstår därför - måste hacka bort en is/snövall framför stalldörren - en sån där som brukar lägga sig någon gång i mars då det rasar från taken. Tidigt i år.

Någon sport/träning blev det inte för mig igår - lätt att komma in i att hitta på anledningar att inte träna. Men idag ska det bli. Igårkväll gjorde jag absolut ingenting - men det kräver sina kvinna det också.

Från gårdagen noterar jag också att Kent Ögren söker stöd hos SKL - får klartecken för att införa fotoförbud på vårdinträttningar. Vad Ögren fått veta är att det inte är förbjudet - inte på något sätt att det skulle vara önskvärt. Tänk om Ögren skulle koncentrera sig på att lösa det problem som finns i vården - istället för att försöka mörka verksamheten. Vem har upplevt fotografering som ett vårdproblem??

En morgontidig älg är Kurirens senaste uppdatering på nättidningen - 04.59. Dåligt med viltstängsel på denna älgfrekventerade sträcka - och där det finns - mot Sunderbyhållet möter älgarna viltstängslet först när det passerat 97:an - som om Hammarens och stadsöns befolkning ska räddas från älgarna. Varför inte på andra sidan vägen?

Abel har namnsdag idag - grattis. Men väl inget namn som fått renässans bland yngre? Själv tänker jag på Abel Lindfors som spelade canasta med morbror Otto.

Och nu tänker jag göra nåot av allt det jag tänkte igår - när jag ingenting gjorde - dammsuga till exempel. Jobbkvoten är fylld för veckan. Blir kanske något besök på jobbet iaf. Träning efte lunch - Actianläggningen på Pontus måste inspekteras - och kanske en liten simtur. Passar in i tidsschemat - Kerstin ska hämtas på Kallax 17.40. Ska bli skönt att få hem henne - känns så tryggt och hemtamt att ha henns bestämda steg på vindan.

Passa nu på att njuta av näst sista dagen på 2011 - den kommer aldrig igen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback