MMT-test?

2011-12-09. kl. 06.30

Såg ett program igårkväll om minnenas sjukdom - demens i allmänhet och alzheimer i synnerhet. Efter att ha läst tidningarna och konstaterat att jag spontant inte kommer ihåg särskilt mycket undrar jag om jag skulle klara
ett MMT-test. Kanske bäst att börja träna på vilket år det är , vilket land, kommun och samhäller jag bor i. Och hur många år jag är. Fast gamla faster som blev nästan hundra kastade alltid en blick på NSD och klarade både årtal och ålder. Snabbr som tanken subtraherade hon födelseåret 04 med tidningens årsangivelse.

Men det var nog nyttigt för både kropp och själ att få en timmes snöskottning igårkväll. Skottnng och skottning - jag behöver bara kara iväg snön så att stora traktorn når utan att ta med både bro och hus. Men det blev rätt stora högar ändå - innan det karats runt bron, väg till häbret och stallet. Tror dock det var överkurs att skotta till komposten - under vintern kanske vi kan använda den bruna tunnan vid vägen.

Har hunnit ut en stund i snösvängen även på morgonen - skönt. Viss kompensation för att jag inte tränade igår. Det blev en del sociala aktivieter - som jag inte velat vara förutan - så träningen fick stryka på foten. Minus 1 på flexkontot - men det tar jag igen innan årsskiftet.

Inga större sensationer i lokaltdiningarna - Kuriren toppar med att lastbilarna tar över vägarna på måndag - allt som rullar lär komma till användning. Medan NSD rapporterar att LTU polisanmäls för felaktig upphandling med falska dokoment. Pinsamt.

Pinsamt också med en yrkeschaufför (?) som smiter från en påkörning. Nog borde det väl finnas vittnen som kan peka ut hur den lastbilen såg ut? Viss ledsyn bör de väl ha som färdas i trafiken?

Som de gamla sjunga kvittra det unga - snatteri är väl också en form av "upphandling". Bra initiativ av handlarn i Sunderbyn. Skulle vara intressant att veta hur skolan hanterar detta? Det sker ju trots allt under skoltid. Och hur agerar föräldrarna? Det är ju nog svårt att få affärn att gå runt utan snatterier. Och så kan jag undra varför inte journalisten frågar eleven som intervjuas hur hon tycker att problemet ska lösas?

Och Ögren - Kent - fortsätter att visa sitt förakt för väljarna. "Överenskommelsen var äkta och ärligt menad" säger Ögren och fortsätter "För min del är det en ickefråga". Från valet i september 2010 och til november samma år förvanlas ett vallöfte från ärligt menat till ickefråga. Vallöften modell S har kort "bästäföredatum" - mycket kort. Handlar förstås om Kiruna sjukhus - men finns inte länkbar.

Jaha - mina vänner - nu har ni inte tid att läsa mer - och jag inte att skriva. Idag lägger vi skinkan i saltpeterlösning - på Annadagen. 

Grattis Grönlund Krantz och alla andra Annor jag känner.

Idag jobbar jag förmiddag och sen är jag "svarttaxi" för svärdotter och barn som ska "tagga Globen" som Sara uttryckte det. Vilket innebär att de ska bevista Idolfinalen i Globen. Själv får jag väl se det på TV - blir första gången med Idol i såfall. Konkurrensen är stor från Skavlan - så vi får se..

Ha en snöig och bra dag.



Kommentarer
Postat av: Ann O Nym

Det borde nog adeptens(ex-adeptens ska det nog vara nu) kära mor kunna ge svar på

2011-12-13 @ 22:36:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback