Självgodhet

2011-12-03. kl. 07.00

Självgodhet - var namnet. Har inte hittat på det själv - läste det på facebook och kände att det föll på plats. Jag kan ju understundom tycka att Juholt är lite småcharmig. Men något har stört bilden - och när jag läste "självgod" föll deb på plats. 

Annars stod väl Linn Ullman för kvällens avklädning redan i inledningen av Skavlan. Apropå Juholts "förlåt-turné": "Du utgår från att du har rätt", säger Linn, "jag utgår från att jag har fel...".

Inte vet jag vad OA har för avsikt med att kalla sossarnas partiledare för "taltratt"? Ett försök att vara vitsig? Men inte lär det ju höja anseendet hos Juholt!

Det fanns en tid då även jag kunde skilja på olika bilmodeller. Det var Saab, Volvo och Wolkswagen. Man hängde ju med med amazonen, 245:an och vissa varianter av saab och "folkvagnen" också. Idag får jag koncentrera mig på att utskilja genom färgen. Därför vore det ju riktigt bra om polisen la ut en bild av bilmodellen också - inte bara tänkt falskskyltning. Om de nu är intresserad av allmänhetens hjälp och tips.

Dagens - eller gårdagens - "gladis" är förstås nyheten om att barnen i Boden får stanna. Den kan glädja många dagar. Som någon skrev på FB: Heja Sverige - vi kan!

Kuriren toppar rejält med nyheten ovan - medan NSD har en sorgligare "barnhistoria" - om ett barn som skickats hem från Kiruna sjukhus utan att få hjälp. Misstanke finns om att han inte tagits på allvar pga av ett funktionshinder. Märkligt och allvarligt att sjukhusets verksamheschef inte vet något om fallet innan hon kontaktas av media.

Bra dag igår - med tidig hemkomst. Och hör och häpna - julklappsinslagning. Ska inte bli många julklappar iår (heller) men likt förbaskat ska det både köpas och slås in. Reflekterar över att mina två inköpseftermiddagar varit riktigt lugna - känt mig nästan ensam ute i affärerna. Går julhandelns trögt?

Det här med rekord tidig julklappsinslagning - redan före andra advent - kombinerat med att jag i natt varit upp på toa - kanske kan ses som något (tidigt - väldigt tidigt) ålderstecken.

Har även plockat fram julkorten. Nu bestämmer jag det igen - nu skriver jag och skickar så långt lagret räcker - sen får traditionen anses avslutad.

Fast idag blir det besök på julmarknaden på Sunderby Folkhögskola. Får köpa annat än julkort iår.

Lydia har namnsdag - och tänker förstås på "gammelfarmor" Lydia - egentligen Jens gammelfarmor. Och så får Bengt Westerberg anledning att fira födelsedag för sin nu vuxne (?) som Jakob. Tänk vilket minne jag har för saker som jag inte alls har anledning att komma ihåg?

Ha en bra andra advent - och kom ihåg att släcka ljusen när du lämnar rummet.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback