Sleven i grytan

2011-12-29, kl. 06.00

Ja vars ska sleven vara om inte i grytan. Hamnade på hockey kl. 23.30 - efter att ha tagit en middagsvila som skulle bli en timma - men som blev 3. Tänkte mig att se första perioden - men fortfarande spännande efter andra - och i trejde blev det rena dramatiken då Schweiz utjämnade till 3-3 - förlängning och sen straffar. Straffläggning - oavsett det är fotboll eller hockey är ju rena skärselden - men avgjordes fort då Sverige la in båda och Johan Gustafsson räddade. Så jag var med då
vi vann. Men klockan blev en bit över 02.00.

Nästa match nästa år - 04.00 på nyårsdagens morgon. Den inbyggda "sovklockan" funkade på morgonen - trots sängläge först efter klockan 2 vaknade jag före larmet - redan 04.15 - och steg upp. Så 04.00 på söndagmorgon kan bli en bra start på dagen - med hockey.

Var rätt länge på jobbet igår - men inkluderade en riktigt lång fikarast med "veckans gäst" (ja jag kan ju hoppas på fler) och Thomas.

Och sen skulle jag då reka på mitt nya gym i Gammelstad. Alltid kul att komma dit - så trevlig personal i receptionen - Majre och Carina som är kvar sen min tidigare sejour där. Men om början var bra så blev besvikelsen än större då jag kom in i gymmet. Inget löpband! Och maskinerna än tätare än jag mindes det. Dessutom hittade jag inga som var konvertibla till de jag använt på "mitt" gym. Så det slutade i bassängen med 650 meter sim och en halvtimmes vattengympa. Glad att vänsterarmen funkade - så där. "Hakar" fortfarande lite i ett visst läge - men även det kändes bätre när jag hållit på ett tag.

Vid min tidigar morgonpromenad till brevlådorna kunde jag glädjas åt lite snö - ett par-tre centimeter. Blir skönt att dra släden en stund innan duschen.

I NSD talar polischefen ut. Ja inte Karlsson förstås - han vill inte ens kommentera. Utan Eva Högfeldt Pettersson som blev sparkad som chef för länskommunikationscentralen. Efter anmälan som 9 anställda där stod bakom. Märkligt att media inte talar om hur stor del av personlen det utgör? Svårt att veta vad som är sanning - mycket märkligt har ju hänt i polishuset under åren - så.. Får börja med att läsa hela Evas brev som ska finnas på www.nsd.se - fast inte finns det där än iaf. Jo - brevet hade dykt upp medan jag roade mig här.

Dykt upp hade däremot inte det som kallas "dagens insändare" - den som vi ska tillåtas kommentera. Men den lär ju komma. Påstår att riksdagensarvodesnämnd har ett arvode - extra arvode - utöver riksdagsarvodet på 7 500 kronor i månden. Låter ju sanslöst överbetalt - kan det verkligen vara sant?

Alla är ju inte lika lyckligt lottade som konkurshotade Companion - som fått 150 000 kronor från Skatteverket - och därmed undviker konkurs. Om man har så lite hum om företagande att man först räknat fel på ett par miljoner - med en omsättning på 5 - och sen inte ens vet om att man har att fordra 150 000 kronor från Skatteverket så undrar jag om inte konkursen kommer - förr eller senare. Troligen förr - och nu inte "blodsbanden" mellan Lars U Granberg och kommunernas sosseledningar skickar dit ännu mer skattepengar.

Natalia och Natalie har namnsdag idag - grattis.

Ska nu börja dan med lite snöskottning. Sen jobb. Och därefter ett nytt "traj" med träning - nu på Pontus. Få se om jag får lös någon instruktör som kan konvertera mina tidigare redskap mot de som finns på Actic. Annars får det väl bli simning idag också - kanske törs öka dosen till 1 000 meter - känner inget obehag idag.

Och apropå badhus och simning vill jag passa på att önska en särskild bana för "valrossarna" - de mogna män som måste ha både simfötter och "simhänder" och som översköljer en med klorvatten vid varje passering. Trodde att lekredskapen hörde hemma i den halva del av bassängen som avdelats för barn?

Ha en riktigt bra dag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback