Vad göras skall...

2011-12-13, kl. 07.00

...var redan gjort när jag 1 timme försenad skulle gå och hämta tidningarna. Då stod tant Lilly redan i hallen och hade hämtat dem. Blöta och eländiga var dom - tidningarna. Tidningsbudet måste glömt att lägga igen locket. Alternativt hade snön i brevlådan smält - fick inte ur all snö som lagt sig där.

Kuriren - pappersvarianten - toppar med polisens insatser mot langning inför Luciahelgen. Konstaterar att de tar minst 5 langare varje gång de gör särskilda insatser inför storhelger. Storartat. Och glädjande också i dagens tidningar att flera tjuvar sytts in - i huuvdsak från villainbrotten. I något fall binds tjuvarna tack vare skoavtryck i snön. Skönt med vinter!

I nättidningen toppar Kuriren med
debatten om delade turer. Och Thomas får vara med på bild. Lite för enkelt tycker jag nog sossarna - personifierad av Yvonne S - kommer undan det svikna vallöftet. Någon reservation för löftet presenterades inte under valrörelsen. S kan nog tacka det falska vallöftet för den egna majoriteten.

Skönt att konstatera att även män kan vara ljusspridare. Manlig lucia framröstad av eleverna. Skönt att elevdemokrati kan bryta invanda mönster. För visst är det som han säger . lucian - att ingen skulle reagera om Jesus spelades av en kvinna. Hoppas att Kurirens ledarskribent också kan glädja sig åt att demokratin vann över gamla fördomar. Och jag kan hålla med ledarskribenten om att det är lite fånigt med argumentet att det är fel att någon blir utvald - lika bra att vänja sig vid att livet inte är rättvist. På min tid kunde man inte bli skolans lucia om man inte var lång och blond. Och nu måste jag bara skriva en sak som jag tänkt länge. Många himla söta tjejer till uttagningen av Norrbottens Lucia - men varför hade alla frisyrer som påminde om farfars kalsonger!

Apropå förmodar så försvinner nu 08-numrena (och alla andra riktnummer). Och därmed några av den fåniga skämten om "fjollträskarna". Hur i historien var som åsyftande på riksnumrena kommer jag förstås inte ihåg. Men den slutade med att de inte var riktigt hundra . får inte ihop det med 08?

Energisk dag igår - visade sig vara fullmåne. Svårt att somna förstås - men i gengäld sov jag en timme för länge på morgonen. Dock ska jag till Kalix idag på sammanträde - ett av mina få kvarvarande (för att inte säga det enda?) uppdrag - Kalix Folkhögskolan.

Det har gett mig möjlighet att välja träningsform denna morgon - gymmet eller snöskottning. Det blir det senare - måste kara undan så att inte den uppluckrande snön fryser på oönskat sätt. Nedärvd kunskap. Annars lätt att hoppas på att det ska regna bort.

Njut nu utav luciadagen - och ha tändstickor till hands. För lucior som vistas ute finns stor risk för regnsläckta ljus.

Tänkte gå ut nu till snön - men inser att jag får omdisponera. Först adventskaledern - även om jag tycker den börjar tendera att vara FÖR småsnyftig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback