Heta nyheter iskalla

2011-02-17. kl. 06.45

Det hetaste nyheterna är iskalla i dessa dagar - köldrekord av olika slag i tidningar, tv och radio. Här på Bärigårn handlar det om dryga 30 denna morgon. Dryga och inte exakt för att jag är lite skumögd.

Själv tar jag hellre denna iskyla än blidväder med halka och risk för takras. Fö borde ju statistiken för brutna armar och ben pga av halka ha gjort någon form av bottennotering här i länet?

Näst kylan är det Kiruna som är hetast på många sätt. Ikväll
Antikrundan från Kiruna - den måste jag väl se. Igår presenterade kommun och LKAB ett avtal inför stadsflytten. Sorgligt att stadshuset måste stryka på foten - för visst är det väl länets vackraste? Sorligt också att landstingets dialog om närsjukvård utvecklas till en onyanserad "BB-debatt" - om akutkirurgin i detta fall. Båda frågor värda en egen debatt. Skulle ju vara intressant att få speglat hur till exempel Arjeplog hanterat frågan - de har ju ännu längre än Kirunaborna till sitt sjukhus?

Noterar att Niklas Nordström blir kvar i sossepartiet dvs han blir inte utesluten pga av "Primeskandalen". Inte förvånad allas - mycker mer förvånad över att han vill bli kvar i partiet.

Tar det lugnt på morgonen. Har varit två tidigare morgnar med revision och tandläkare 08.00 resp. 07.30. Och morgonen idag inleddes med näsblod - bieffekt av kylan kan jag tro.

Med tanke på gårdagens Uppdrag granskning och morgonens God Morgon så lär det dramatiska rubrikerna framöver handla om nanopartiklar och bandmaskar.

Vanlig dag på jobbet idag - avslutas med träning på eftermiddagen.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback