Otäckt

2011-02-04.kl. 06.15

Ja otäckt är väl bara förnamnet på det som händeri Egypten - inte minst det som händer utsända journalister. Nu kulmen - får vi hoppas - när
Bert Sundström knivskurits svårt - allvarligt skadad - dock inte livshotande, Kan inte vara så lätt för anhöriga - tänker på Bo Östman som har sin dotter Karin där på uppdrag av Aftonbladet.

Vi koncentrerar nu på våra egna journalister - men tyvärr är det väl så att det är mångdubbelt fler som drabbats.

Håller med de som skriver att dessa gråa gubbar inte har något i rätten att göra. I motsats till många andra fall hade jag här gärna mottagit beskedet att förundersökningen lagts ned. Det hade säkert gått att finna någon juridisk spetsfundighet att luta sig mot. Det är som med alla extremgrupper - det är den här publicieten de vill ha.

Samtidigt tycker jag gubbarna är fega som inte står upp för att de skulle demonstrera mot USA. Åtminstone två utav dem känns igen som de som ensidigt ser grandet hos USA men inte bjälkarna på vänsterkanten. Ganska sympomatiskt att den härt vänstervinklade Afghanistankmmittén med Kjell-Arne Johansson i spetsen är de som samlat in pengar till advokaten.

Fantastiskt vilken succe Rut har blivit. Verkar också som att fler väljer Rut före hemtjänst. Borde ju räknas på hur mycket att skatterabatten som kommer tillbaka  vägen - hemtjänsten är ju verkligen inte gratis för samhället. Själv har jag nyttjat Rut för fönsterputs. Vilken känsla att kunna avlasta sig när städ och röj står en upp i halsen. Dock har jag suttit och funderat hur en "Rut" skulle klara att städa hos mig. Hur skulle de veta var alla grejor ska placeras. Och inser nog att jag iaf måste förstäda.

Och GB "spökskriver" Kurirens ledare idag - trots att han slutade i måndags om ryktet talade sanning. Rekrytering av ny ledarskribent har ju pågått flera månader - 4-5?. Finns det ingen som är kvalificerad?

Lyssnar till den gamla nyheten att centerns ungdomsförbund vill att C och FP ska slås ihop. Märkligt att det kan slås upp så pass stort - det var ju en nyhet för ett par veckor sen då ungdomsförbunden FP och C gick ut tillsammans med budskapet.

Nu ska jag försöka hinna med lite kamerala saker innan Sara ska hämtas vid Bergnässkolan klockan 09.30.

För övrigt har Ansgar och Anselm namnsdag idag. Grattis.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback