Pudelns kärna

2011-02-03. kl. 06.15

Gläds över en insändare i Kuriren "Självklart med låsta dörrar". Stina-Klara Hjulström från Demensförbundet träffar pudelns kärna när hon skriver ""Det är inte inlåsningen i sig man ska fokusera på utan det att demenssjuka lämnas utan personal. Självklart måste ytterdörrarna vara låsta! Det har vi väl alla." Eller som Dagny uttryckt det - det är skillnad på att bli inlåst och att bli låst om. Måste bara få säga det en gång till - det fungerade perfekt på Ingridshem. Förvisso kan jag tycka att 2 nattpersonal på 41 gamlingar - spridda i tre plan - absolut är en nedre gräns. Men där fanns alltid någon som hörde när larmmattan utlöste.

Intressant insändare också av Kurt-Åke Andersson (S) "Fasansfullt villkor av Kent Ögren". Som tydligen ställt villkor att inga personalrepresentanter ska få ingå i samverkangruppen som ska diskutera framtiden för Kalix sjukhus. Kurt-Åke tror att Ögren "stannar hemma" om S i Kalix står på sig. Själv undrar jag varför kommunledningen S i Kiruna lämnat återbud till den dialogträff som skulle varit med landstinget den 16/2?

Trevligt årsmöte med Luleåföreningen igårkväll. Funkade bra att ta en eftermiddagsvila - kände mig pigg på kvällen. Längtar efter att få komma på min ryggröntgen - hoppas de kan hitta något fel som kan åtgärdas. Och idag är det träning igen - det ger oneklige ett visst resultat. Men det är trägen som vinner - och tålamodet är inte så stort. Bara bita ihop.

Grattis till Disa och Hjördis - namnsdag idag. Och ombudsmannakollega Frank Westman fyller 60 idag - grattis. Grattis till Emily som också har födelsedag idag. Hoppas mor Carola fixat god tårta till dig.

Apropå trevligt - så blir det det idag också - besök av Åke C från Piteå. Ska få lite "bistånd" med sin bokföringen - gammal revisosyrkesskada att jag älskar att sätta tänderna i sånt. Med det är förmiddagen räddad - och eftermiddagen ska innehålla ett rejält träningspass.

Det blir nog en bra dag det här också!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback