Svartlistad eller ej?

2011-02-01 kl. 06.30

Moster Gunilla fyller år idag - hipp, hipp, hurra, Nästa år blr det stor fest måhända.

Lyssna till medborgarna - arbets- och personalutskottet i Luleå avslog igår ett medborgarförslag om att undersöka om det förekommer dåligt bemötande och svartlistning. Det var dumt. Hur många uppringningar och kontkter som helst hade jag under min gruppledartid just i den frågan. Vikarier som på given signal slutade få uppdrag - när man närmade sig inlasning. Verkligen motiverat med en utredning - för är det inte svartlistning så är det iaf något annat fel i systemet när så många upplever sig diskriminerade.

På tal om utredning så hoppas jag verkligen polisen lägger ner allt krut på att utreda vad som ligger bakom
vandaliseringen på Örnäset. Mitt hem är min borg - attacker där borde ha högre straffvärde än vad det har idag. Rätten att vara trygg i sitt hem borde värnas bättre.

Båda tidningarna, även Kuriren - slår upp detta som första nyhet - det känns verkligen som om detta inte borde röna samma öde som det rån som utfördes i någons hem i samma trakter för något år sen. Det vill säga ingen dömdes.

Läste fö en insändare i NSD - och det busliv och trakasserier som enligt skrbenten förekommer i Råneå. Oacceptabelt.

På tal om vandalisering är det här i samma härad. Fick sin rullstol vandaliserad. Lågt!!

Positivt att NSD redovisar människor bakom rubrikerna - i NSD träder personen som hade skulder hos kronofogden på 12 miljoner fram. Skönt att se att det inte bara är skurkar bakom siffrorna - utan att det också ibland kan handla om ren otur och olyckliga omständigheter. Och Thomas är verkligen dubbelt drabbad - med fallet från balkongen som lök på laxen.

Dagens gladis är väl annars att Musikskolan i Älvsbyn är räddad. Hörde på Nord-Nytt och fick några mail om detta igår - men hur kan det komma sig att PT - och ingen annan heller - skriver om den glada nyheten. Grattis till Älvsbyfolkpartisterna som verkligen är de som gjort grovjobbet bakom räddningen.

Har ätit kycklingklubba till frukost - lite udda kanske.

Dagen är väl inplanerad så nu gäller det att komma igång. Först lite tvätthängning. Har verkligen blockerat tvättstugan med semesterkläderna - men nu börjar jag se botten på tvättkorgen.

09.00 ska jag vara på jobbet - mina timmar idag är i detaljplanerade - strukturerat för hög effektivitet. Inga käppar i hjulen önskas.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback