En lite notis bara

2011-01-26, kl. 06.00

En liten notis bara. I dagens tidning "Ung man avliden efter E4 olycka". För många blir livet aldrig detsamma igen. Bara så onödigt och sorgligt.

Tidningarna lästa som ni förstår - inget riktigt upphetsande idag heller. Sticket om avslöjande eller skvaller - bra. Bra ledare också i Kuriren - "Valfrihet en ny vana". Visst har den haft barnsjukdomar - valfriheten - men den har kommit för att stanna. Och som ledaren så riktigt påpekar bör nog de kommunpolitiker som stretar mot inse att den kommit för att stanna

Bästa i NSD idag - Åsa Petersens krönika "Svenska ensamheten och det fulbokade självets rädsla". Självets rädsla - vilken beskrivning.
Boel och Bodil har namnsdag. Och Andreas påHandelskammaren och Vega i Överto rneå fyller år. Grattis namnsdagsbarn och födelsedagsbarn.

Idag välkomnar jag kusin Kerstin hem - 16.35 med kustbussen kan passa att åka med mig från stan. Hennes uppdrag nu är att teckna ned alla turer i sjukvården runt henne. Från budskapet "varför har de remitterad dig till mig - det är ju bara att operera - det borde redan vårdcentralen sett" - så har hon nu på ett nytt ställe - Umeå - fått veta att det inte finns något att operera - det ska till andra åtgärder. Ska förhoppningsvis också bli en vidräkning med den sk "fasta vårdkontakten".

Den gamla sanningen om att man måste vara frisk för att klara sjukvården bekräftas igen.

Nu ska tvätten hängas - och dagen måste bli effektiv till tusen om jag ska hinna med allt. I morgon väntar en dagsutflykt till Stockholm - och stjäl lite tid.

Ha en bra dag.

PS/saknade länkar beror inte på lathet - dom ligger inte ute än/DS

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback