"Bara 14"

2011-07-29, kl. 06.30

Undrar just hur många sommarmorgnar jag kunnat konstatera "bara" plus 14 grader - klockan 05.00. Hörde igår på Evas KONST-iga Café att detta är bästa sommaren här på 40 år. Bevis på det är väl att även bönderna är nöjda i år - här
Nils-Olov från Sunderbyn.

Både det ena, andra och trejde igår. Fixade nytt duschdraperi, tvättade, plockade kottar, avslutade statsministerserien med Per-Albin Hansson (vidare med Erlander och senare sen - när Jens levererar). Solade, kottplockning, räddade igelott från skatattack. Tog ett grepp i kartongerna från mor och far - nostalgi att bland annat hitta en fin liten dockservis i porslin.

Kerstin om oväntande hem - så nu är jag löst från trädgårdsarbetarsysslorna.

Kvällen avslutades på Evas KONST-iga Café - nästan blivit tradition att tillbringa torsdagskvällarna där. Förutom intressanta föreläsningar - igår om medveten andning - så är det frestande gott fika.

Lahnajärvi har blivit riksnyhet för att de varit utan mobilmast i tre veckor - och saknar fast telefoni. Undrade just vem Stefan Olsson är - som skrivit om en by i Pajala kommun som jag knappt kände till namnet på - men tydligen  varit nyhet i Sveriges Radio - vilket förklarar saken.

I Kuriren har annars Harrens dag sort utrymme - både annons och artikel. Ett sånt där dåligt tecken - då vet man att sommaren närmar sig sitt slut. Sökmotorn på Kuriren gav dock inget resultat på 2011 alls - här 2010 års vinnare.

Daggen i gräset och att Olof har namnsdag är väl ytterligare ett bevis på att sommaren närmar sig slutet. Grattis Olof!

NSD toppar med bankrånet i Boden - om det nu ens kan betecknas rån? Men visst är det en tragedi både för den enskilde och samhället att killen gör upprepade rånförsök - för att få sitta i fängelse. Tala om misslyckande!

Nu ska jag vinka av Anders som trampar på övervåningen. Efter 4 veckor i Norrbotten så ska han nu dra mot Göteborg.

Sen ska jag ta itu med att förvalta sista semesterdagen på bästa sätt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback