Magert

2011-07-11. kl. 08.00

Hallå alla igen. Nu är jag hemma i vardagen igen. Efter en superhelg i Pajala kommun. Bott ute i Lovikka vid Torneälvends strand - en av de vackraste platserna jag besökt. Fick eget hus hos Agneta - och fantastiska middagar två kvällar å rad.

Kändes ändå bra med rutinen att hämta tidningarna. Men de - tidningarna - kändes verkligen "magra" - även mätt med sommarmått. Men tur det för jag har sovit till klockan 6 idag.

Åter till helgen - så många fantastiska möten jag haft. En superbra plats på marknaden - med flöden av folk från alla håll. Möten med släkt, vänner och nya bekantskaper. På lördag mellan 11.30 och 14.30 blev det en "försystring" av sällan skådat slag under vårt tälttak. Det är bara på Pajala marknad det kan regna så! Det blev verkligen en "regnbågsallians" - med unga och gamla och där politisk hemvist var av regnet underordnad betydelse! 

Söndag den 10 juli blir en minnesdag för mig. Allt flöt min väg. Jens flöt i mål i Vansbrosimmet. Det flöt bra för landslaget i fotboll - 3-1 mot Australien = semifinal och OS 2012. Och som kulmen på dagen vann jag högsta vinsten i Lions marknadslotteri - en Monarkcykel till ett värde av 5-6 tusen kronor - och skraplotter för en tusenlapp! Inte så många år sen jag vann en Skeppshultcykel - kanske ingen slump att jag har registreringsnumret "hoj" (HOY).

Läskig olycka på
Björknäsbadet - 3-årig flicka som miste ett finger. Kan bara hoppas de lyckades sy fast fingret igen. Ser i NSD att det var en 4-åring - och att det inte hittat hennes finger. Får hoppas Kuriren har rätt - att fingret levererades med ambulans. Annars är NSD:s toppnyhet att byggplanerna i Södra hamnen stoppats på grund av Norrbotniabanans tänkta framdragning.

Idag gratulerar vi Eleonora och Ellinor - dagens namn.

Själv vet jag inte hur dagen ska förvaltas. Men det ger sig säkert. Det sagolika sommarvädret fortsätter ju - plus 20 tidig morgon och sol. Finns ingenting att klaga över.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback