Med en enkel tulipan...

2011-07-20, kl. 07.30

börjar jag med att gratulera kusin Kerstin på namnsdagen - Margareta. Grattis! Åtta vänner har jag på FB som fyller idag - och då är Erik Ullenhag oräknad. Grattis allihop - och särskilt förstås till Sara 14 år idag. Vi kommer på förmiddagen.

Allihop = Birgitta Ohlsson, Ulla Bergström, Malin Grönborg, Cecilia Rova, Erling Wälivaara, Gudrun Karlsson, Eva-Lotta Nilsson.

En bra dag igår också. Regnet blev kort och inte ens intensivt. Solen återvände redan vid lunchtid och sen var det härlig sommar igen.

Kurirens ledare tar upp det gigantiska slöseriet med skattepengar. Egentligen är det Lotta Edholm (FP) som i en debattartikel i DN pekat på att den långa handläggningstiden vid förvaltningsdomstolarna kostat skattebetalarna i Stockholm 50 miljoner kronor. Och inte nog med slöseriet - pengarna har betalats ut till rena skurkar som sen dömts till 3,5 års fängelse och 8 års näringsförbud! Fast lite förundrar blir jag över att ledaren gång på gång talar om med resurser - kan man inte tänka sig att det återstår en hel del effektiviseringseffekter inom domstolsväsendet?

Annars innehåller tidningarna tjuvar i en aldrig sinande ström. Nu har tom socialnämndens ordförande drabbats. Inte kul att vakna med en hjälprydd herre i sovrummet. Men trevligt att de åkte dit.

Motorcyklar är nästan lika frekvent i tidningarna som tjuvarna är. Den här olyckan på 97:an såg jag resterna av igår eftermiddag - bärgarbil och polis på plats - den skadade var nog redan på sjukhuset. Som lägligt nog bara var ett par hundra meter bort.

Och som om det inte räcker med riskerna på de vanliga vägarna - då utsätter man sig för livsfara genom att försöka besegra Måttsundsberget - med motorcykel. Men det är skönt - då slipper vi dem på villakvarteren här i byn. I år har det varit märkvärdigt tyst med sånt.

Men behovet av att leka kvarstår upp i åldrarna - nu har en 28-åring (!) gripits för klotter. Med sprayburkar och färg i högsta hugg.

Och Kerstin har inte börjat trippa på övervåningen än. Bra - då behöver jag inte stressa. Vi ska åka och uppvakta Sara då Kerstin är färdig med sina morgonbestyr. Både inne och ute. Sen ska vi åka över Boden på hemvägen - och kolla in rean på Boten bland annat.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback