Urspårning

2011-07-30, kl. 08.00

Mina goda stiga-upp-vanor spårade ur idag igen. Förvisso är det lördag och så brukar jag plussa en haltimme eller så på uppstigningen  men  idag blev den kvart över sex. Och det handlar bara om rena njutningen och frosseriet. Jag är inte alls trött men det är så ljuvligt att bara vända på kudden  och dra det fluffiga täcket om mig. Och tortera mig själv med snooze var 10:e minut.

En reflektion över gårdagen är att sent ska syndaren vakna. På sista semesterdagen lyckades jag röja de 3 tvättkorgnar med prylar från föräldrahemmet. Nu återstår bara att ta hand om en matservis - faster Hennys bröllopspresent till föräldrarna, fars skräddarsydda frack, min nationaldräkt (för en 8-åring), Jens hemvirkade dopklänning (Gun Byström) och lite småplock.
 
Hann också med att vinka av Anders som for hem till Göteborg. En sväng in till jobbet - inskolning för måndagens återupptagandet av yrkeslivet. Och bokföringen kunde jag förstås inte låta bli - är ikapp.

Lite ovant med en mulen start på morgonen - men plus 19 grader och en ljummet fuktmättad luft svepte in kroppen när jag hämtade tidningarna.

Lästa och föga upphetsande. Men riktigt glad över
Swedenmarks lördagskrönika i NSD. På ett enkelt sätt visar han på hur vi måste vara uppmärksamma på extremism som på lång sikt ger samhällen vi inte vill ha. Liknelsen med tillkomsten av Hitlers rike och dagens högerextremism är slående. Exemplen på vänster kanten är lika - vilka borde få Vänsterpartiet i Norrbotten att agera i fallet Fors. Att moderater bara är värda bly är ju bara förnamnet på vad han vräkt ur sig. Han säger sig vara  beredd att döda de som inte har rätt åsikt - dvs det Fors tycker är rätt åsikt.

Gläds också över att Kurirens ledarskribent tar upp det faktum att "bankrånaren" i Boden verkligen visar upp samhällets misslyckande med den så kallade kriminalvården. Under rubriken "Fjärde gången gillt?"

Idag ska ni gratulera Algot om ni känner någon sådan. Hoppas också att få gratulera Sara Sundström och hennes fotbolsllag till någon seger idag. En poäng inhöstade de i gårdagkvällens match - 2-2. Spelar nu i skrivande stunde - 08.00 - dagens första match. Umespelen.

Själv ska jag börja dagen med lite gräsklippning - med den eldrivna - så jag inte stör grannarna för tidigt. Sen tar jag dagen som den kommer. Semestern slut - gäller att njuta av helgen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback