Annorlunda morgon

2011-06-03, kl 09.00

Lite annorlunda morgon att vakna på en madrass på ett främmande golv. Vi ville inte sabba de iordningsgjorda gästsängarna - för helgens festligheter - så Lisa fixade en madrass, kudde och täck till mig. Bara en sån sak att jag tog mig upp och ned utan större mankemang visar att sjukgymnast och kiroprakter betalat sig.

Har suttit och läst tidningarna ute vid soldäcket och badtunnan. Liten men naggande god gårdsplan här på Västbacken. Med lusthuset tll vänster, utsikt upp mot bergssluttningen, vackert stenparti i fokus så mådde jag som en prinsessa. Solen flööödar idag - och hör och häpna inte en myggusling här. Dom har ingen orm i detta paradis - däremot är det nog kommunens myggtätaste område.

Kurirens ledare gladde - sa precis det jag haft så svårt att uttrycka "Det är inte rimligt att någon medborgare ska behöva kommentera anlagelser i form av rykten om rykten". Och slutklämmen borde leda till en etisk upprensningsdebatt inom journalistkåren "Men när den undre världen tillåts sätta agendan för den demokratiska debatten finns det naturligtvis inga vinnare".

Ska försöka vara en god svärmor och röja upp i köket - så skrivande får vila.'

Dock ett namnsdagsgrattis till Ingemar "Innimarken" Nilsson som har namnsdag idag. Grattis till övriga 8 999 som också tilltalas Ingemar. Och de 18 som tilltalas Gudmar.

Kommentarer
Postat av: moster Gunilla

Hej Ylva! Måste kommentera kryddsmöret - efter att ha kollat med Sture - han har inte vitlök i sitt kryddsmör, däremot Worchestersås bl.a. Kanske något recept från urtiden du gör.

2011-06-03 @ 13:49:41
Postat av: ylva

Ja det är sen mors, jens och mitt besök 1975 - tror jag.

Worchestersås, persilja, tomatpure, lite salt, massor med vitlök och så smör förstås.

Jag skulle gärna vilja ha orginalreceptet - mycket möjligt att jag förvanskat det - för antingen brukar man ju ha persilja ELLER vitlök.

Men gott och vackert är det - gör faktiskt succé varje gång.

Ha det gott.



Mvh Ylva

2011-06-03 @ 18:54:24
Postat av: moster Gunilla

Jadu Ylva - ursprunget kallas Kryddsmör á la Björn och där står endast smör, svartpeppar, salt, Fyrakryddor ( finns nog inte längre) Worchester, litet tomatketchup, persilja.

2011-06-04 @ 11:48:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback