Bråk-, sov- och frieriplatser

2011-06-14, kl. 06.30

Mycket kan man enkäta om - nu har Vi i Villa gjort en undersökning om i vilka rum vi gör olika saker - och nyckeltalsjämförelser mellan länen.
Bråk-, sov- och frieriplatser redovisas, Platsar i klassen onödigt vetande - skönt att veta att jag inte har några barn ihop med Vi i Villa.

Till avdelningen onödigt måste jag också föra nyheten om att kommuner bildar bolag för att locka etableringar, Datalagring är säkert en framtidsnäring - men det är märkligt att tre kommuner - Piteå, Boden och Luleå - inte ska kunna kunna samarbeta utan att bilda bolag. Det saknas ju inte vare sig förvaltningar eller bolag - i någon av kommunerna. Såna här onödiga riggningar tenderar att kosta pengar - flygfrakten - Kallax Cargo - var ju också en framtidsnäring.

Intressanta ledarsidor idag (också). Kuriren om barnfattigdomen - visar tydligt på de övertoner den debatten fått. Såg tydligen inte själv PT:s ledarsida igår - men tala om övertoner när Bengt-Urban illustrerat svenska barnfattigdomsdebatten med en bild av svältande barn i Haiti.

Dock bör huvudledare "En fattig debatt" rättas så tillvida att det inte är sant att "..bidrag delas sedan länge ut till alla..". I fallet med barnbidrag bara till de som har barn. Syftet med barnbidraget är inte att jämna ut skillnader mellan barnfamiljer utan att utjämna skillnader mellan de som har barn och de som inte har barn. Även de som inte har barn är betjänta av att den framtida personalförsörjningen inom välfärden säkras. Eller hur?

OA manar till eftertanke - i ledaren "Tid för eftertanke" påstår han sig fått mycket beröm för sin Natokritiska hållning "Du är värld en ros från hela fredsrörelsen" ska en fredsaktivist i Kiruna skrivit på ett vykort. Vi som följt så kallade fredsaktivister (bland annat från Kiruna) vet hur "objektiva" de är. De är förenade med Ohly i sitt oförsonliga USA-hat - och inser inte att Nato idag är mycket mer än USA.

Annars tar jag det lugnt på morgonen - märker att min starttid på dagarna numer närmar sig 8 - fast det ska vara 09.00. Gäller att bromsa i tid. Får lite extra tid nu också - då jag har träningsförbud - iaf för foten - några dagar. Och om jag räknar bort de övningar jag inte kan göra för revbenet - så blir det inte mycket kvar. Får nog vänta någon ytterligare dag.

Och idag fyller "tattanett" år - dsv Anette Selberg som Jens skulle gifta sig med när han var 3 - för att hon skulle köpa stora traktorer till honom. Grattis - till riktig pensionär tror jag?! Mina FB-vänner får sina grattis där!

Håkan och Hakon har namnsdag - grattis alla ni som heter så!

Nu starta resan ut mot den mindre somriga dag det är idag - dock tvåsiffrigt - +10. Ingen sol- Men det blir säkert en bra dag iaf.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback