Eldsjälar

2011-06-29, kl. 07.30
.
Vad glad jag blir när jag ser att Stefan Gerdin blivit
årets eldsjäl. Den som någonsin hört och sett Procesorkestern förstår varför.

Efter besöket på Ria igår slår det mig att här finns det nog fler kandidater som "eldsjälar" - vilket uppoffrande arbete det utförs i det tysta. För människor som knappt någon annan vill befatta sig med.

Kuriren toppar idag med rubriken "Serverhallar kan gå i stöpet". En orolig Petersen sätter press på ornitologer. Intressant att Dennis Kraft, ordförande för Sveriges Ornitologiska förening så tydligt lägger skulden för "genandet" på länsstyrelsen. "Kommunen och exploatören har gjort rätt menar Kraft. De två hade förväntat sig en riktig miljöprövning. - Men länsstyrelsen har agerat mycket märkligt". Man kan ju undra om någon utsatt dem för press?

För övrigt tycker jag att det verkar ha gått inflation i utseendet av hedersdoktorer. Möjligen beror mitt tyckande på att jag vet för lite om kriterierna. Inget ont om landshövdingen och landstingsdirektören - men det de eventuellt gjort för LTU har de ju gjort inom ramen för sina välbetalda ämbeten. Eller?

NSD:s etta handlar om att Vuxenpsykiatrins problem kvarstår - ej länkbar än. En annan landstingsnyhet glädjer dock - länet - landstinget bäst i landet på att förvalta de extra pengar alliansregeringen satsat för att minska vårdköerna.

Peter och Petra har namnsdag grattis.

En snutt från gårdagen - som ni förstod inledningsvis var kusin Kerstin och jagoch levererade kläder och annat till Ria. Sen behå inköp för Kerstin på Eleonora. Till Lindgrens på rea - och Kersin eldade på så jag blev med kappa. Fynd för halva priset - 932,50 - lagomt för mig. Sen hann vi på Systemet, träning, Willys.sk Och själv fick jag ett trevligt besök av Gun fram på kvällen.

Idag är jag standby för att hämta Sara och Lisa från "tältläger" i Rutvik. Ett badstrandsbesök önskas visst på vägen mot Västbacken. Där ska flickorna städa min bil - och dagen avslutas med fotboll i Älvsbyn resp. Alvik för Lisa och Sara.

Nu tar vi vara på den här dagen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback