Fattigt

2011-06-06, kl. 06.30

Riktigt fattigt idag - inte en endaste papperstidning i lådorna - inte ens surrogatet DN. Och det senaste
Godmorgon vi fått från Kuriren är från igår. Och på NSD råder samma stiltje - senaste nyheten publicerad 19.19 igår kväll.

En fantastisk dag i Hemmingsmark igår. Som varade i 14 timmar innan jag äntrade Bärigårn vid 20-tiden igårkväll. En stor och välarrangerad turnering - Examenscupen. Alvik hade två lag med så det blev 8 intensiva var matcher.

Jens och Lotta hade återsamling med sin gamla klass 9D som gick ut Tunaskolan 1986. Därav farmors roll som coach. Jens kom cyklande till arenan och anlände till Lisas tredje match. Så där en 6-7 mil - och i Alviks "basläger" var vi tämligen överens om att han är galen med sitt motionerand.

Och idag ska vi fira "Moder Svea" och passande nog strålar solen frå klarblå himmel. Buskar och träd vajar något - men rena västanfläkten mot igår för att inte tala om i förrgår.

Det blir (nog) till att ta sig till staden och gå i nationaldagsmarschen från Floras Kulle till Stadsparken. En tradition så lång som från det hette Svenska Flaggans dag för min del. Blåklintshatten har varit med sen 2000 - få se om den sitter på i blåsten.

Måste en sväng och stämma av deltagarlistan för onsdagens partiledarlunch - har angenäma bekymmer med fler deltagare än vad vi rymmer. Ibland kan de ju bli som med de tio små negerpojkarna - men nu när det skulle behövas så blir det väl inte så?

För övrigt har jag varit runt på morgonen och lyssnat under några av våra fågelholkar - det kvittrar värre.

Undrar just vem som har namnsdag idag - vare sig Svea eller Gustav Adolf - vilket man kunde tänka sig på nationaldagen. Jag får avsluta morgonens dagboksskrivande med en inblanco grattishälsning till namnsdagsbarnen.

Kommentarer
Postat av: Nils - Gustav Ökvist

Ja du Ylva du vet kanske inte att riktigt vad jag heter men det är faktiskt så att mitt fullständiga namn är Nils - Gustav Adolf. Men det är inget som jag använder det finns med på deklarations blanketten och på körkortet.Att mina kära föräldrar gav mig för det första dubbel namn har jag aldrig tyckt om också det där med Adolf född i krigets slutskede har jag heller aldrig förstått.Men det är ju inget som jag i dagsläget gråter över men jag vet ju att både mor & far var allt utom nazister och det är ju ändå tack vare dom som jag finns till.

2011-06-06 @ 08:03:23
Postat av: Ylva

Gustav måste förstås räknas även om det är en del av ett dubbelnamn. Alla tillfällen att fira ska tas till vara , GRATTIS! Och Sten skulle haft namnsdag -Sten Gösta Hansson. Och den 6 november då har du verkligen namnsdag - Gustav och Adolf.

2011-06-06 @ 09:17:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback