"Ryska dockor" - fy!

2011-06-18, kl. 07.30

Som av en slump var klockan 06.08 då jag klev ur sängen - samma tid som Jens startade Vätternrundan. Pratade med honom i gårkväll - verkade som om de skulle klara sig från regn - men läste Bertil Östberg på FB - han hade tältat och vaknat av att det lät som storm ute. Frågan är vilket som är läskigare när man ska cykla - blåst eller regn?

Usch vad jag tycker illa om när tidningarna är som ryska dockor - idag vägde min tidningsbunt nästan 1 kg - och det var tidning i tidning i tidning. Som ryska dockor. Kan man inte få betala bort alla helg, c-, tv- och andra annonsbilagor.

Det är en del fina reportage i bilagorna - men jag blir bara stressad av att inte hinna läsa dem. Dock bläddrade jag snabbt och fann en artikel "Lycklig latmask" - med tips om att stressa av. Marie Söderström psykolog och verksam på Stressmottagningen i Stockholm ger råd. Marie är "gammal" FPU:are - kanske skulle jag kunna få lite privat coaching för gammal vänskaps skull?

Och Marie skulle nog gilla att jag sov middag igår (igen) mellan 15-18. Men sen fick jag en hel del gjort. Mycket Maud fick jag mig till livs. Här ett av de
många inslagen.  -Klicka inte på länken - för först får du en reklamsnutt som du inte bett om. Nättidningarnas "ryska dockor" - detta med den påtvingade reklamen och att uppspelningen startar direkt vare sig du vill eller inte.

Och förväntan var förstås står på herr Östmans återkomst. Och en helsida blev det - i min bild var det Gästkrönikan - men här fick han bre ut sig på hela sidan - men stor bild. Och vilket minne för pkanta detaljer han har och avslutningen med "en Ögrenare med skruv" var ju inte helt fel.

Och idag gillar jag OA:s ledare - om de oskäliga avgångsersättningarna för våra  riksdagsledamöter. Samma regler tillämpas i många kommuner - och jag är stolt över att ha bidragit till att Luleå kommuns regler faktiskt är betydligt måttfullare än Kommunförbundets rekommendation. När jag började mitt opinionsarbete var möjlig pensionsålder 40 år - idag är det 60. Betydligt mer hamoniserat med vad som gäller för metallare och undersköterskor - grupper som OA nämner.

Under dödssynden girighet placerar jag in de "förtroendevalda" som dels inkasserar avgångsvederlag/pension - sen bildar aktiebolag där de bedriver verksamhet - lönen får stanna kvar i bolaget - till avgångsvederlaget upphör. På så sätt undviker de att få räkna av inkomster mot ersättningen. Gör om - gör rätt!

Målsättningen för dagen är att vara "en lycklig latmask" - avkoppling kunde enligt stresshanterare Marie också vara att göra något annorlunda än vanligt - städning och inläsniing inför måndag och tisdags sammanträde kanske kan räknas dit.

Namnsdagsbarnen förstås; Björn och Bjarne - grattis. Ett särskilt grattis till kusin Björn i Gällivare.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback