Juridiska krumbukter

2011-03-01, kl. 06.00

Hej och hopp - så var det ny månad. Blev kallad ängel i går på FB för att jag löste ett problem med debet och kredit - per telefon. Synd bara att det innbär att vederbörande inte hälsar på mig idag.

Herregud - är det möjligt att förflytta sig i sömn genom en hel lägenhet, in genom dörren till sängkammaren och våldta en kvinna - i sömn. Det kan iaf inte uteslutas enligt hovrätten
som friar mannen. Man häpnar. Och vad kan inte den mannen ställa till med i sömnen - borde han iaf inte ha dömts till vård?

Men det förefaller vara mycket som är möjligt - även om fd kommunalrådet Kjell Mickelsson inte tycker det är märkvärdigt att det blir återremiss på valet av styrelse till Luleåbo - så har det iaf aldrig hänt under min tid i politiken. NSD idag! Skälet är att styrelsen beslutat om ett pensionsavtal för vd:n utan att kommunicera det med ägarna dvs Luleå kommun och skattebetalarna. Det blir intressant att läsa vad mina fd gruppledarkollegor - tillika styrelseledamöter i Lulebo - har att säga till sitt försvar. De kan ju iaf inte varit ovetande om skyldigheten att informera och kommunicera med ägarna. Men det är inte ett helt ovanligt fenomen att politiker när de sätter sig på "bolagsbänken" glömmer bort att de är förtroendevalda.

Sören Häggroth lär väl inte heller vara nöjd med juridiken - han överklagade för att bli frikänd alt. få sänkt straff - och belönades med hårdare straff. Det är klart att 62 bluffakturor kan ju inte bortförklaras. Hur tänker man?

Conny Sundström (KD) har en insändare i båda tidningarna. Ifrågasätter varför Luleå kommun överklagar beslutet om hyrorna för gruppboendet på Nygatan. MYCKET befogad fråga - särskilt som hyresgästföreningen berättar att det principiella i frågan kan utläsas av tidigare domar.

Albin och Elvira har namnsdag idag - grattis.

Nu ska jag försöka göra något bra av denna dag. Känner mig lite i deppläge - men förstår inte varför och inte vad som skulle kunna göra mig bättre till mods. Så det är bara att bryta ihop - och gå vidare.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback