Kunglig glans

2011-03-03, kl. 06.30

Vilken dag igår med damernas guld i sprinten. Såg upplösningen med Thomas - och blev smått lomhörd av hans skrik. Det gäller att hålla sig en bit i från - för han vevar på bra med hela kroppen. Men inte fick vi se någon TV-bild av
Victoria och Daniel?

Båda tidningarna toppar förstås med bankrånet i Kalix. Tre gripna och polisen får beröm. Råneå, Älvsbyn och nu Råneå. Är det en slump att bovarna dragit sig från de större orterna? Och varför isåfall?

Lyssnar på TV om att lokala webstationer konkurrerar med lokala tidningar. I det globala och internationella nyhetsutbudet har det lokala blivit intressant. Kul. Historien om PRO som sågade ner barnens päronträd kom via en lokalwebstation.

På Kurirens debattsida får folkpartiets idé om spetsutbildning (i matte) även på grundskolan stöd av rektor Stefan Wiken som reagerat över att Nina Berggård och Annika Sundström gått emot satsningen. Han har noterat att de inte haft några invändningar mot liknande satsningar inom idrott och kultur?

En annan intressant artikel finns på NSD debatt - om Rakel - polisens nya system som kommer hindra avlyssning av polisnätet. Och frågan är väl om inte avlyssningen trots allt varit till mer nytta än skada. Hur många gånger har man inte kunnat välja en annan väg då man läst någon notis om blockerad väg. Fast det har väl både varit besvärligt och pinsamt för polisen när media kommit före dem till olycksplatsen.

Kul att NSD - i motsats till Kuriren - lägger ut sina debattinlägg på nätet.

Igår var jag riktigt trendrätt - kocken kom hem till mig och lagade mat. Balsamkyckling med fetaost - mums. Och minst en måltid kvar. Imponerad inte bara av maten - syntes inte i köket att någon lagat mat. Hur bär en del sig åt - har mycket att lära.

Såg "Borgen" för första gången igårkväll - handlade om kvotering till bolagsstyrelser. I detta fall kvinnor. Slår mig varje gång den frågan diskuteras hur mycket manlig kvotering som förekommer. "Handgångna män" behöver många gånger inte mer kompetens än att vara kompis med det manliga kommunalrådet.

Insåg i morse att det nog är överkurs att slå igång motorvärmaren - hejdade mig. Och mycket riktigt termometern visade plus 3. Och det blåste rejält och det blänkte på skaren. Lite bättre nattkyla nu så är det fritt fram att promenera över vidderna.

Vanlig arbetsdag idag - och träning. Som måste anpassas efter damstafetten.

Grattis till Gunborg och Gunvor - nästan likaklingande namn.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback