Lämnar partiet?

2011-03-11, kl. 06.30

Det är både ock - kommentarerna efter valet av Juholt. I länet verkar leden slutas även om Juholt inte nominerats härifrån. Helena Stenberg verkar vara den enda som håller fast vid Damberg som flera ledande norrbottens sossar förordat. Men annat ljud i skällan är det i grannlänet Västerbotten. Lennart Holmlund konstaterar i TV att han "ta mig fan" tror sig lämna partiet om Juholt blir vald. En "snällare" kommentar av
Holmlund hittade jag i NSD. Nu hör jag på TV att leden långt ifrån slutits på alla håll i landet - även om Anna-Greta Leijon just nu sitter och yvs över honom.

Hittade ett intressant uttalande av Juholt; "Det har tänkts så förbannat mycket nytt och kortsiktigt av diverse spindoctors i partiledningens närhet. Vad är det för rörelseriktning när vi bränner av fem–sex miljarder i sänkt restaurangmoms i valets slutskede? Ingen som helst!" Undrar vad han gillar att få en partisekreterare som vill ha privata butlertjänster till folket? Carin Jämtins "toblerone".

Och Lulebosåpan fortsätter. I NSD skrivet Johan Håkansson om "Alfavovvarnas kamp" och Kuriren lyfter utköpet av Carnerud - fd räddningschef -som kostade skattebetalarna 2,4 miljoner - och vars "fader" hette Karl Petersen. Nu känner jag inte igen historiebeskrivningen riktigt - men minns att vi i oppositionen bara ställdes inför fullbordat faktum. Och minns att jag var riktigt förbannad - även om det var nödvändigt att lyfta Carnerud från räddningstjänsten så var det ju en frisk och duglig karl som kunnat göra nytta på annat håll i kommunen. Lätta lösningar är alltid rätt då det är andra som betalar.

Artiklarna ovan inte länkbara (än) - men läsvärda.

Relativt lätt för Luleå hockey igår också - radiosporten underhöll oss på vägen från Arvidsjaur där Thomas och jag var på ett trevligt möte. Avslutades med middag på Afrodite.

Idag gratulerar jag Hendrik Andersson och Mia Hansson som båda fyller år idag. Och Edvin och Egon har namnsdag - grattis.

Idag ska arbetsinsatsen begränsas till förmån för träning och lite shopping. Nu kör vi fredag - som "gunnar" brukar uttrycka det.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback