Livets gång

2011-03-02, kl. 06.00

Jaha - så har ännu en av byns genuina invånare lämnat oss - Allan Sundling. Har en förteckning - från 1975 - efter far där hans gymnastikkompisar är förtecknade. Födda 03 - 41 - det är inte många kvar nu. Och nästan varje dag är det någon jag känner som lämnat in - bara konstatera att det är livets gång. Och att farbror Allan blev näsan 92 år och har haft ett bra liv.

Med en dags fördröjning kommer nu artikeln om
Anders Sandbergs generösa pensionsvillkor. I dagens NSD är det ytterligare en artikel - där det visar sig att Anders - tydligen med styrelsens goda minne - har kliat ytterligare 7 chefer på ryggen genom att ge dem liknande förmåner. Det är märkligt detta med det politiska bolagsfolket - det tycker att de är lite förmer än de som sitter i vanliga styrelser och nämnder - och vill gärna ha lite mer betalt. Jämför sig med det fria näringslivet. Samtidigt som de får förmåner av kommunen som förtur för att köpa fastigheter till förmånliga priser. Så får man över pengar att gynna sig själv.

Idag har även Kuriren en artikel i samma ämne. Anders Köjs måtte ångra att han gick i förtid från fullmäktige - och därmed missade det smått historiska - att valet av Lulebos styrelse återrremitterades. Inte länkbar. Ibland undrar om vissa nyheter medvetet hålls borta från nättidningen - för att sälja lösnummer med löpsedlarna? "Petersen ryter till mot chefsavtal" kan väl få en och annan att lägga upp en slant för ett lösnummer.

Gårdagskvällen tillbringade jag framför TV:n - andra kvällen i rad. Nödvändigt att träna att inte alltid vara i producera/leverera läge. Börjar inse att det är mitt problem. Fast jag knäppte av TV:n när Godkvälls hunddressyr inslag visades - en viss "Bollen" skällde i ett kör. Dessvärre repriserades inslaget nu på morgonen.

Idag är träningsfri dag. Det är lite för mycket dit det åbär i mig - funderade på att lägga in ett pass iaf. Men - nej - nu ska jag också försöka vara måttlig. Vanlig dag på jobbet - och idag ska Thomas hålla mig sällskap. Kul - annars flänger han mest på kommunala sammanträden och andra kommunala uppdrag.

Ernst och Erna har namnsdag. Grattis.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback