Ur underläge

2011-03-12, kl. 07.15

Undrar om sossarnas "spindoctors" gillar det faktum att Juholt något hamnade i mediaskugga på grund av jordbävningen i Japan? Men Aftonbladet har iaf hunnit göra en mätning där
bara 14% tycker att Juholt är rätt val. Men i det läge s-partiet befinner sig är det nog bättre att få en "frälsare" som slår ur underläge än tvärtom.

Och Djurgårn ska hit och försöka vända sitt underläge idag. De som följer med mer än jag gör har skrivit att läget har varit så här tidigare - starkt övertag för Luleå - och så kom "tjurgården" tillbak, krossade allt motstånd och vann. Så får det inte blir i år.

På tal om underläge led jag verkligen igår med svenska herrlaget i skidskytte stafetten. Vad är en fin fjärdeplats när längtan efter medalj är så stor och varit så nära så många gånger. Tydligen någon tävling kvar - hoppas verkligen det lyckas då.

Gillar inte ledaren i Kuriren idag - något inlindad kritik mot den samlade kyrkorörelse som nu ska uppvakta regeringen och påtala att de möter många människor som far illa i välfärdslandet Sverige. Proffstyckaren GB andas att har man inga lösningar så ska det hålla käft. Men betänk så många ledarsidor som skulle lysa vita och blanka om vi tillämpade den principen?

Även om grundtankarna i förändringen i socialförsäkringssystemen så ska vi inte förneka att enskilda människor i kontakten med Försäkringskassan far illa. Så har det alltid varit - den lilla människan i kläm i byråkratkvarnen. Och det har ökat med de nya reformerna. Politiken måste våga ta i det.

Det är lite spännande att det verkar vara Arbetsförmedlingen som är den mer mänskliga myndigheten i förhållande till Försäkringskassan. Själv tycker jag mig märka ett revirtänkande myndigheterna emellan. Om Försäkringskassan inte tycker Af prövat arbetsförmågan tillräckligt så slår FK till mot den enskilde? Utan saklig prövning i det enskilda ärendet

Sen är jag den första att instämma i hyllningskören över de ideella insatser som görs - men de ska stå för guldkanten på tillvaron - inte utgöra bastryggheten.

Och idag hissar jag flaggan och hurrar för Sara Victoria på Västbacken - och vår vackra kronprinsessa får också omfattas av min hyllning. Tjejerna har namsdag idag.

Sara ska fira sin i hallen i Antnäs. Dit ska jag också bege mig för att gynna "rörelsen" med inköp av hamburgare och lotter. Och se Sara spela match  kl. 10.30.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback