Utren(S)ning

2011-03-22, kl. 06.30

Inte ofta jag håller med Thomas Östros - men när jag hörde honom beskriva hur det kändes att ena veckan vara het partiledarkandidat och andra veckan ratas - rensas ut från partiets ledning så förstår jag honom.

Det är ett märkligt skeende inom socialdemokratin - kan man verkligen sluta leden efter detta utan att det kokar över? Bra beskrivet av
Kurirens ledarsida. Själv har jag tänkt "utrensning" men inte våga skriva det förrän nu. Kurirens ledarsida där man fortfarande har en "spökskrivare" som egentligen har slutat för länge sen. Nog är det ett fattigdomsbevis att ingen vill bli ledarskribent hos dom?

Kurirens ettannyhet är om mobilförbund vid bilkörning, Tydligen en motion i riksdagen som kan utmynna i en utredning. Det känns tryggt - om det ska utredas har jag nog både slutat köra bil och slutat prata i telefon. Fast i sak håller jag med - nog är det märkligt att Sverige är ett av de få länder där det fortfarande är tillåtet. Handsfree borde vara ett minimum. Särskilt som det mest är män som pratar - de som inte kan göra två saker samtidigt.

Och NSD nystar vidare i Lulebosåpan. Nu har de hittat årliga fjällkonferenser under lyxiga former - eller vad sägs om löjrom. torkat renkött och hellikopterlyft. Enligt Anders Sandberg har de följt direktiven - vilka direktiv dock oklart. Kan undra om inte Skatteverket kan ha synpunkter på förmånsbeskattning?

Om inte annat så sticker de i ögonen. Inte minst när vi i Kuriren kan läsa om en 19-årig tjej som inte får nyttja bofonden för att rusta upp sin etta som ägs av Lulebo. En tjej som mist sin mor och som fått hjälp av socialen för att komma på fötter. Som betalar hyran och sköter sig på alla sätt och vis.

Kent och Kennet har namnsdag - grattis. Siv Forslund fyller "gammeldags" pensionär - 65 bast. Grattis!

Själv skulle jag kopplats till blodtrycksmätare i går - men Kvartersakutens flytt hade skapat oreda i apparaturen. Får se om det blir idag istället. Ska iaf träffa min husdoktor.

För övrigt var det rena rama dagsljuset klockan fem i morse. Och varmgrader. Nu hänger vi snart bort motorvärmarsladdarna. Och till helgen så stjäl de den årliga timmen - då blir det väl ännu ljusare morgnar.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback