Bådar gott

2011-05-05. kl. 07.

En rejält lokal ledare i Kuriren idag - det bådar gott. Imponerande inläsning på kort tid. Men det har ju varit klart med rekryteringen av den nye ledarskribenten en längre tid - så han har väl suttit på sin kammare och läst på.

NSD:s ledare fortsätter sin kampanj mot FAS3. Det kan jag gärna heja på efter alla avslöjanden om missbruk av denna åtgärd. Men vi ska komma ihåg att många av d4 personer som placeras i detta påbörjade sin "arbetslöshetskarriär" redan under sossarnas tid. Har varit arbetslösa i en del fall 10-15 år. De fick inte den rehabilitering som borde satts in redan då. På den punkten är det definitivt bättre idag. Och inte är det heller något nytt med åtgärder vars ersättning inte handlar om avtalsenliga löner. Det stora felet ligger i den höga ersättningen som lockat icke seriösa "företagare" att "hjälpa" till. Ett annat fel är de rigida regler om vad som är ordinarie arbete eller ej - sånt har inte tidigare åtgärder någonsin drabbats av.

Trevlig resa till Jokkmokk och trevligt årsmöte. Jokkmokk har avsteg från våra normalstadgar och måste inte ha sitt årsmötet under den kallaste årstiden. En skön resa genom ett Norrbotten som håller på skaka av sig vinterskruden - men naturen har inte rktigt vaknat än. Inte en enda älg, hare, räv eller annat. Undantaget en tjäderhöna som vinglade efter vägkanten. Och trevligt möte förstås - passadre på att gratulera PO Lindroth som fyller 55 år idag. Femtifem den femte i femte!

Fastnade i någon repris av Mästarnas mästare - som jag aldrig sett på tidigare. En "nattduell" fick jag uppleva vilket väl bidrog till att jag somnade om en timme i morse. Men det hade jag order om av Thomas.

Och Obol spökar fortfarande - och är första nyhet i Kuriren. Hur är det möjligt att han kan hålla sig borta fortfarande?

Thomas uppmaning att inte springa iväg till jobbet allt för tidigt efter gårdagens sena kväll innebär väl inte hur lång dispens som helst - får nog dra igång nu. Men grattis till Gotthard och Erhard. Erhard minner mig om "skräddarserhard". Ovanligt namn idag - blir nästan nyfiken på hur många som kan bära det namnet idag. Och ursprung - klingar nästan tyskt väl?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback