Bangade ur

2011-05-11. kl. 06.45

Och hugaligen vad det pratar om värme och värmebölja på TV - själv får jag försöka trösta mig med att ständig sol ger öken - 5 gradet och mul mötte mig vid 5-tiden.

Och igårkväll på väg mot meditation mötte vi massor av folk - men de var på väg att lyssna till Åsa Jinder - inte meditation - det förstod vi ganska snabbt. Och på kyrkporten möttes vi av ett plakat - "Kristna djupmeditationen flyttad till kryptan" - och eftersm vi inte visste vad kryptan var och kanske hade varit mer besjälade av lättmeditation eller någon form av introduktion så bara tittade vi på varann och vände om -
bangade ur helt enkelt.

Så småningom hamnade jag på ESC-semifinalen framför TV:n. Skönt att det krångliga tävlingsnamnet fått sin förkortning - TV-hallåan hade just problem med den långa versionen. Annars är esc en god vän till mig - i datavärlden. Och Norge åkte ut - få se om den skrattar bäst som skrattar sist - tänk om upphaussade Sade inte skulle gå vidare? Fast i det här fallet är det väl Norge som skrattat och fått sitt straff.

Och fajten JE contra OA fortsätter idag med ett svar från OA. Men så tamt att det inte lär ge någon ny näring till debatten. Men inte har han någon bra förklaring till det tvivelaktiga hänvisningarna till Khadaffi & co. Fast rubriken "Bombhögern.." - kanske?

Ha - den var fyndig "(A)rena stölden" - måste erkänna att det tog ett tag innan jag läste det som "rena stölden". Intressant innehåll - amerikanska politiker verkar inte vara sämre - de spenderar tydligen också en hel del pengar på skrytbyggen. Och ännu intressantare att en undersökning i USA slår hål på myten om den tillväxt som arenabyggena ska skapa.  Av 30 amerikanska städer som byggt - har tillväxten uteblivit i 27 av dem - och i de övriga 3 har det skadat ekonomin.

Kanske dax att göra ordentliga konsekvensbeskrivningar om tillväxten - och varför inte börja med att fundera vilken tillväxt en park på Fritz Olsson tomten skulle ge contra galleria- och hotellbyggande? Rolf Nilséns krönika idag- "Det var en gång (nästan) en park" -  rekommenderas till läsning

Nu hög tid att ta itu med den 11 maj - onsdag. Förmiddagsjobb, kiropraktiker, blodomlopp/gåband och gym. Förhoppningsvis hockey på TV ikväll - mot Tyskland väl? Får hoppas att rubrikerna inte blir att vi skulle "valt" Ryssland istället. Och just nu uppstår en konflikt - hör på TV att det är uppdrag granskning samma tid - om våldtäkten på ett äldreboende i Luleå. Försöken att mörka de övergreppen hedrar inte (S)ocialnämndens ledning.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback