Förvånad?

2011-05-25, kl. 06.30

Nu har det hänt igen -
huligan kastade in smällare på fotbollsplan och tog sig sen in och angrep målvakten. Förstår inte varför vi förvånas - när rättsamhället ger offret böter - och tycker som om huliganen som fått röda ögon. Kan någon begripa varför en äggallergiker bär omkring på ägg i sin ryggsäck. Det är sånt här som ger grogrund för Sverigedemokrater och andra mörkerkrafter.

De som kedjat fast sig i Vojakkala kallas inte huliganer - utan det lite gulligare "aktivister". Den här gången skämde de ju inte ut sig alltför mycket - och polisen ska cred för att de fixade det på ett smidigt sätt - utan att göra dem till martyrer.

Och solen skiner intensivt över Bärigårn. Har det någonsin varit så här grönt och utslagna träd i mitten av maj?
Och idag är det Urban - som tillsammans med Vilhelmina oc h Blenda skola sommaren lända! Undrar om det finns någon statistik över hur väl det gamla säjet har stämt in?

Förvånad verkar också Kent Ögren över att 21 000 norrbottningar valt bort landstingets vårdcentraler. Och beklagar att vårdcentraler nu måste läggas ner och att arbetstillfällen försvinner. Men visst måste det vara så arbetstillfällena istället finns någon annanstans. Radion rapporterat just nu att vårdcentralerna "tappar pengar" - men varför talar man inte om att de också slipper ansvaret och kostnaderna för 21 000 paienter? Inte oväntat ondgör sig också NSD:s ledarsida över "tappet" - men "glömmer" också att tala om att det är någon annan som tar ansvaret och kostnaderna? Och så påstår han att patienter i Överkalix och andra småkommuner inte har något vårdval - och anger sen att i lilla Älvsbyn så har 380 patienter listat sig på privata vårdcentraler.

Idag är det träningsfri dag - gjorde mina 3 km igår - blev på band för det var så kallt och lite regnigt. Idag hoppas jag regnet håller sig borta för framåt kvällen ska jag på grillfest i Svensbyn.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback