Gällivare - staden Utopia?

2011-05-17. kl. 06.45

Kurirens ledarsida blir bara bättre och bättre - idag en avklädning av flosklerna som de styrande i Gällivare kallar visioner. Och nog är det som ledaren antyder snarare en beskrivning av staden Utopia.

NSD:s ledarsida har jag nästan slutat läsa - den är jämngrå. Idag läste jag den dock - i skenet av de katastrofalt (jo ordet är befogat) dåliga valdeltagandet i VGR som jag förstått att de förkortar Västra Götalandsregionen pågår ju en debatt om hur det skulle se ut med skilda valdagar. OA påstår sig varit en förespråkare för skilda valdagar men att han n sträcker vapen. Jag tror inte OA missat Sören Holmbergs ananlys - som inte alls förutser de scenartiot. Sören hänvisar dessutom till internationella jämförelser. Lite märkligt att OA helt bortser från det - så min slutsats är väl bara att det är ytterligare en anpassning som partimegafon

Jag förutspådde en pudel av Ögren - om ansvaret för läkaren som skrivit ut droger till missbrukare. Jag hade fel - den här gången kör han med förnekelse - både han och Britt Westerlund förnekar kännedom - medan landtingsdirektören nog tror sig ha informerat sin ledning. Få se var den sprickan leder? Dagens artikel kommer säkert i http://www.kuriren.nu/nyheter/ om någon timme.

FP och C krävde igår konsekvensanalys med anledning av de misstänka sexövergreppen på ett äldreboende. Bra! Socialförvaltningen har ju gett sken av att mannen nu äntligen flyttats - men igår kom det fram att han fortfarande bor kvar. Den valhänta hanteringen fortsätter

I Kuriren kan jag vidare rekommendera Anders Köjs krönika - han "ondgör" sig över cyklister på trottoarerna. Luleå lär vara den enda stad där cyklisterna så konsekvent kör på trottoarerna. Frågan är om Anders och vi andra som tycker att de ska hålla sig på körbanan har något stöd i lag eller ordningsstadga?

Horoskopet i kuriren rekommenderar mig atikväll t försöka lirka mig fri från en objuden gäst - en självbjuden sådan.

Rebecka och Ruben har namnsdag idag. Gratulerar! Särskilt till Rebecca i Narken. De nostalgiska tankarna går till våran trumpne busschaufför på Bodenbussen - Lundberg i efternamn tror jag. Och förstås Perihanscha Ruben. Slår mig att namnet Perihanscha inte återfinns på någon gata eller väg i Sunderbyn. Eller? Måste isåfall åtgärdas - medborgarförslag!

Oj vad jag fastnade vid datorn idag. Måste vidare. Avslutningsvis en väderrapport som säger dimma över Bärigårn - fast den har redan lättat. Runt 5-6 grader - men det har säkert blivit någon till. Jobb på förmiddagen - lunch med fantastisa Anne Kotavuopio Jatko. Träning. Och eventuellt Hersöjoggen ikväll - om vädret inbjuder. Och skulle ju lösa problemet med den självbjudna gästen också.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback