Hamas

2011-05-04, kl. 06.30

Hamas fördömer mordet på en modig krigare - borde inte det säga något till Hamasvänner i Sverige? Hur jag nu oprovocerad kunde komma att tänka på att jag hörde det på TV häromkvällen.

Igårkväll blev det inte mycket TV - fick besök av en god vän som trotsade kylan och cyklade till mig.

Och nu börjar skräckartiklarna om björnarna komma - själv tittar jag mig omkring innan jag startar mot postlådorna. Men det var nog inte dom som slitit hål på soppåsen jag lämnade på bron. Tänk att jag aldrig lär mig - fick plocka utspridda sopor.

Och visst är det med viss "skräck" jag tar del av att förvaltningsrätten upphävt Socialstyrelsens vite för Piteå kommuns inlåsning av dementa. Det må vara juridiska spetsfundigheter som att de  formulerat sig generellt trots att kritiken "bara" gällde två boenden - men det blir helt fel signal till de ob(s)truerande kommunalrådet Roslund i Piteå. I grunden handlar det om att de faktiskt inte har personal så att gamlingarna får tillsyn på natten - och det är ovärdigt. Funderar också på vilken Förvaltningsrätt (tidigare Tingsrätten) som upphävt beslutet. Är det månne lokala - politi(S)kt tillsatta nämndemän?

För övrigt kan jag förundras över att det verkar finnas hur mycket resurser som helst vad gäller att flytta rovdjur hit och dit. Och så är det så fräcka att knata tillbak dit dom inte ska vara. Det må vara slaskigt - men jag kan inte annat än tycka att dom har tur som inte är åldringar i piteå - då hade de blivit inlåsta.

Lugn och tryggt har jag hört - men att norrländska skulle vara sexigt är nytt. Men jag kan ju undra vilken dialekt som bedömts - är ju onekligen lite annorlunda prat i Gävle och Jämtland mot Norrbotten. För att inte tala om alla olika varianter som finns inom länet. Nu kan ni rösta här! I Kurirens frågeställning finns bara 8 varianter - själv har jag röstat på Arjeplog!

Idag gratulerar jag Mona och Monika på namnsdagen. På FB hade jag 4 vänner med vardera namnet. Men grattis till er alla andra också.

Idag blir en lång dag - ska på årsmöte till Jokkmokk ikväll. Ger mig en fundering på väderprognoserna - snö månne?

Nu får jag lämna datorn och starta upp den här dagen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback