Lemmen

2011-05-02, kl. 06.00

Det är något speciellt med ordet "lemmen" - det kan förvisso nödtorftigt översättas med träningsvärk - men för oss som vet vad det är överför "träningsvärk" inte riktigt den rätta känslan. Samma med "armbogastojt" . hur översätta så att rätta känslan överförs? Så konstigt började mina tankar denna måndagmorgon - beroende på att jag har "sprätt" i vänsterarmen - typ "sockerdricka" - och det avtar/ökar beronde på hur jag vrider armen. Något som är i kläm?

En bra och vilsam helg är slut - avslutade med ett spontantbesök hos Moster fin i Alvik. Svärdotter Lotta hade utförsäljning - hon ska sluta med den fysiska butiken och bara ha nätbutiken kvar. 50 % på rubbet lockade massor av kunder. Själv blev jag med en läckert rödprickig bärbar grill - typ en avskuren hink med handtag. Och lite annat smått och gott som jag inte behövde.

Så måndag och ny månad - den 2 maj gratulerar jag Els som fyller år. GRATTIS!

Tunnar tidningar - som ändå tog en dryg timme att ta mig igenom. NSD 3,5 sidor plus ledarsidan om "Första maj". Kuriren inte mycket sämre med sina 3 sidor. Visst kan man undra vilket nyehtsvärde dessa glesnande tåg har - men å andra sidan så brukar de ju presentera massor av sidor med lucior, fula/vackra julgranar och påskkärringar också.

"Vi har slått Sverige" ekar från TV:n - hade jag nästan förträngt när jag skrev om bra och vilsam helg. Pinsamt.

Avskedsledare av GB idag - "Läsarna får sista ordet" - men inte ute på nättidningen. Nyfiken på den nye? Skåningen?

En häftig bild pryder NSD:s etta - en gammal farbror med sin "Karl Oskar rullator" - och även om jag misstänker att det bara är idag som rätt bild döljer sig bakom länken kan jag inte låta bli att lägga ut
"På marsch mot en ny framtid?". Effektfull bild av Göran Ström.

I Kuriren är det "forts följer" i såpan kring Kent Ögren och OBS-platserna. På första sidan i feta rubriker kräver Marlené Haara en ursäkt av Kent Ögren - "Det var ren och skär mobbning" - säger hon.

Har planerat tidig start på arbetsdagen idag - halvnio iaf - all tid före klockan 9 är minst dubbelvärd Och mycket jobb nu inför helgens länskonferens och årsmöte. Och några trevliga besök är aviserade under förmiddagen - sen ska det bli en rejäl genomkörare på gymmet. För övrigt blev det en promenad igår - även om det verkligen krävde självövervinnelse. Tillsammans med lite räfsning och utejobb i helgen - så har väl kroppen skötts hyfsat.

NU startar jag den här veckan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback